Cum îi tundem pe pitici. Indicații practice pentru mame (ne)îndemânatice

TOTUL DESPRE MAME
Pregătirea pentru tuns

Știm, tunsul poate fi o aventură pentru tine și copilul tău! Puștiul nu stă locului mai mult de 10 de secunde, iar toată experiența ta de hair-stylist constă în faptul că, acum vreo 25 de ani, ai tuns o păpușă. Bonus, cel mic nu vrea să treacă pragul unui salon. Sau încă nu ai tu curaj să-l iei de mână și să mergeți la tuns?

Oricare ar fi varianta corectă, nu intra în panică! Ține cont de indicațiile practice ale Cătălinei, hair-stylist la salonul La Bibliothèque, foarte pricepută să facă freze puștilor neastâmpărați, și vei vedea că și tu poți să-ți tunzi copilul. Așa cum spunea prietenul nostru, Ratatouille, că oricine poate să gătească, noi spunem că oricine poate să tundă.

Rețeta succesului: distracție și voie bună

În primul rând, pregătește-ți copilul pentru ceea ce urmează cu o discuție în care îi explici de ce îi tundem. Fă în așa fel încât să-și dorească să fie tuns, nu să se simtă forțat. Creează un mediu prietenos și implică-l pe cât posibil în toți pașii urmați în realizarea tunsorii. Adu în baie scaunul favorit, jucăria preferată, prosopul cu desene, astfel încât atenția lui să fie distrasă de la actul tunsorii. Dă-i un pieptăn sau o perie în mână, lasă-l să-ți aranjeze părul. Dă-i pompița de apa și permite-i să se/te stropească pe par. Explică-i cât e de important să stea cuminte și să nu se miște, pentru ca s-ar putea răni în foarfecă. Încearcă pe cât posibil să nu folosești aparate zgomotoase – mașini de tuns – pentru a nu-l speria. Așa, și acum, că am creat atmosfera optimă, să trecem la partea tehnică. Mult succes!

O tunsoare în 6 pași

Pasul 1: îl pieptănăm pe cel mic.

Pasul 2: fie îi udăm părul cu o pompiță (spray-urile de udat frunzele plantelor sunt excelente în acest rol), fie îl spălăm pe cap înainte de a-l tunde.

Pasul 3: începem tunsul din lateral (stânga sau dreapta). Se trasează secțiuni nu foarte groase și se taie graduat (în trepte, ținând șuvița de păr la 90˚ față de scalp). Se ține foarfeca vertical pe șuviță și se taie. Dacă ai început cu lateralul stâng, treci la lateralul drept.

Pasul 4: se trece la partea din spate, nivelând părul la aceeași lungime cu lateralele, ținând foarfeca de data aceasta orizontal pe șuvița de păr, care nu se ridică, ci este lăsată pe spate/gât. Apoi tot la partea din spate se face graduarea părului folosind aceeași metodă ca mai sus (ținând foarfeca vertical, cu șuvița ridicata la 90˚ față de scalp).

Începem tăierea părului din lateral

Pasul 5: se încearcă nivelarea părului din spate cu părțile laterale, dacă șuvițele nu sunt egale, folosind aceeași tăietură verticală.

Pas 6: se usucă părul.

Dacă nu vă reușeșe din prima, amintiți-vă că tunsorile asimetrice sunt la modă, părul crește repede și poate fi reparat cât ai zice „păr”!

Stilist La Bibliothèque: Cătălina Matei

Model: Filip Anghel Marinescu

Foto: Ciprian Dumitrescu

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa