Cum îmi conving copilul să bea mai multă apă?

bea mai multă apă

Apa este crucială pentru sănătatea oamenilor, în general, și mai ales a copiilor. Hidratează, ajută la reglarea temperaturii corporale și previne constipația și infecțiile tractului urinar – toate acestea fără să aibă calorii sau zahăr. Dar ce te faci dacă micuțului tău nu îi place apa?

Mai jos găsești câteva sfaturi zilnice pe care le poți folosi ca să îți faci copilul să bea mai multă apă, potrivit babycenter.com:

Las-o la îndemână

Umple câteva sticle de jumătate de litru sau mai mici cu apă plată (sau le poți cumpăra) și oferă-i din când în când pe parcursul zilei. Chiar dacă inițial refuză, roagă-l să bea măcar câteva guri. Vei vedea că, pe măsură ce bea, își va da seama că de fapt are nevoie de mai multă apă. De asemenea, poți așeza strategic sticlele în zonele în care micuțul își petrece majoritatea timpului: în sufragerie, în camera lui, etc.

Lasă-l să fie independent

Copiii simt nevoia să facă unele lucruri singuri. De aceea, îi poți lăsa sticla de apă (pe mărimea lui) pe ultimul raft din frigider, la care să ajungă ca să îl ia singur. Sau pe o măsuță joasă din casă. Nu contează locul, ci să poată să ajungă singur la ea.

Fă procesul amuzant

Pentru copii, totul trebuie să fie amuzant sau special. Cum apa nu are gust și nici culoare, nu este atrăgătoare pentru ei. De aceea, ca să le atragi atenția, poți cumpăra apă minerală sau plată cu diferite arome. Amestecă trei sferturi de apă plată cu un sfert de apă cu aromă de fructe și copilul tău va bea tot paharul. O altă metodă prin care îi poți adăuga apei un plus de aromă este să storci câteva picături de lămâie/ portocală în pahar sau suc de fructe.

Folosește un recipient special

Pentru a-ți face copilul să simtă că poate lua alegeri de unul singur, lasă-l să-și aleagă singur recipientul (cană, pahar, sticlă, etc) din care va bea apă. În plus, micuțul poate alege un pai special pe care îl poate folosi împreună cu recipientul ales.

Nu-i da prea multe opțiuni

Dacă cel mic are mai multe variante de lichide din care poate alege este evident faptul că apa nu va fi printre favorite. De aceea este bine să-i limitezi opțiunile din acest punct de vedere. Apă, lapte și un singur fel de suc ar trebui să fie de ajuns. Pe parcursul zilei le poți alterna, iar apa cu sucul merg foarte bine combinate.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație