Uleiul din plante care reface pielea după cicatrici, arsuri sau tăieturi (P)

Magda Popescu

Pielea este cel mai mare organ al corpului, predispus la leziuni, apărute fie în urma unor traumatisme, așa cum sunt intervențiile chirurgicale sau accidentele, fie în urma arsurilor casnice sau solare. Toate au risc de infecție sau cicatrizare inestetică și necesită o îngrijire deosebită.

Cum tratăm corect leziunile pielii, în funcție de cauză și gravitate

Cele mai întâlnite leziuni de piele la femei sunt cicatricile apărute în urma operațiilor de cezariană, semnele lăsate de accidentele casnice (arsurile cu fierul de călcat sau la cuptor, tăieturile) și arsurile solare. La copii, juliturile, tăieturile sau arsurile (peste 400 de copii ajung în spitale numai în București în fiecare an cu diverse forme de arsuri) sunt cele mai întâlnite forme de agresiune asupra pielii.

Vindecarea cicatricilor în urma operației de cezariană necesită timp

O operație de cezariană lasă o plagă de aproximativ 10 centimetri, care trebuie îngrijită pentru a nu fi, mai târziu, o cicatrice inestetică. La primele zile după operație, indicațiile medicale despre cum tratăm corect leziunile pielii sunt stricte, pentru a înlătura riscul de infecție.

”Spălați zilnic cu apă caldă, lăsați apa să curgă peste plagă, nu o feriți de apă, dar nici nu o scufundați într-o cadă plină. Puteți folosi și un săpun blând. Uscați bine zona și nu adăugați niciun alt produs cosmetic pentru a nu îngreuna vindecarea. După câteva săptămâni se pot aplica unguente din farmacie, speciale pentru cicatrici. Puteți acoperi zona nevindecată încă cu un tifon steril, doar dacă rana intră în contact cu hainele. Schimbați pansamentul zilnic! Pe cât se poate, păstrați zona curată, uscată și aerisită. Nu uitați să verificați incizia și să mergeți la control în cazul în care apar semne de infectare. Acestea sunt: sângerări, roșeață, umflătură sau diverse scurgeri, febră mare sau durere mare în jurul operației”. Acestea sunt recomandările specialiștilor citați de webmd.com, site medical recunoscut internațional.

După vindecarea rănii, se poate interveni cu uleiuri, unguente și creme avizate de medic

”Cele șase săptămâni de reapaus și îngrijire corectă permit liniilor de incizie să se maturizeze, astfel încât atunci când se revine la activitățile de zi cu zi, integritatea mușchiului nu este compromisă”, mai spun specialiștii.

În unele cazuri, cicatricea poate rămâne roșie și pielea din jurul ei ușor ridicată. Este cunoscută sub numele de cheloid, iar medicii nu cunosc cauzele, însă o explică drept o reacție hiperactivă la procesul de vindecare, ce determină creșterea cicatricilor în afara limitelor inițiale.

Abia în această etapă se poate interveni cu uleiuri, unguente și creme avizate de medic pentru a reface cât mai bine și natural țesutul.

În cazul arsurilor la copii, intervenția imediată este esențială

Cum tratăm corect leziunile pielii la copii? Cele mai des întâlnite sunt arsurile, iar gravitatea unei arsuri, mai ales în cazul celor mici, este foarte greu de evaluat.

“Şi eu ca medic mă pot înşela, sunt situaţii în care mă uit la o arsură şi nu îmi dau seama ce s-a distrus. Trebuie să fac o excizie în piele pentru a vedea. La o arsură, simptomele nu apar imediat, ca într-o hemoragie pe care o poţi controla. Copilul pare chiar să se simtă bine, iar şocul care urmează arsurii poate să apară şi la 6-8 ore de la producerea accidentului”, explică prof. dr. Dan Mircea Enescu, Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Arsuri de la Spitalul de Copii  “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

De aceea, este esenţial ca cei mici să ajungă cât mai repede la medic, cel mai bine într-un spital care are și chirurg plastician.

După ce arsura este clasificată și tratată corespunzător, se pot aplica și creme, uleiuri sau unguente recomandate de medicul care a văzut rana și care oferă recomandări despre cum tratăm corect leziunile pielii.

Theresienoil, uleiul care reface leziunile pielii

Unul din cele mai apreciate uleiuri cu rol terapeutic pentru afecțiuni ca arsuri, tăieturi, cicatrici în urma intervențiilor chirurgicale este Theresienoil.

Uleiul din plante ”Theresienoil” este cunoscut încă din Evul Mediu pentru calitățile sale deosebite. Rețeta creată în inima Alpilor din cele mai pure produse naturale a fost transmisă și păstrată din generație în generație până în zilele noastre.

Uleiul Theresienoil îmbunătățește aspectul pielii cu leziuni cicatriciale, recente sau vechi, asigurând nutriția și hidratarea epidermei.

Theresienoil acționează imediat, reduce în cel mai scurt timp senzația dureroasă, dar și cea prurit, stimulează regenerarea pielii și refacerea țesutului lezat, atenuează hiperpigmentarea, prezentă deseori în cazul arsurilor.

Deși s-a încercat recreerea Theresienoil pe cale sintetică, acest lucru nu a fost posibil datorită ingredientelor și modului de fabricație unic.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa