O fetiță cu sindrom Down a murit de rujeolă. Medic: ”Avem o mortalitate asemănătoare cu India”

TOTUL DESPRE MAME

Un alt deces din cauza rujeolei a fost înregistrat weekend-ul trecut, la Timișoara. O fetiță de doar 9 ani, care suferea de sindromul Down, internată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, a murit. Cauza decesului este bronhopneumonia, care s-a declanșat pe fondul rujeolei. Este al 24 deces cauzat de rujeolă de la declanșarea epidemiei. Medicii au explicații îngrijorătoare pentru numărul extrem de mare de decese.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat că fetiţa avea nouă ani şi zece luni şi a murit sâmbătă în urma unei bronhopneumonii.

„O fată de nouă ani şi zece luni, cu multiple comorbidităţi, a fost internată aproximativ două săptămâni la noi în spital, în Secţia de Terapie Intensivă, cu insuficienţă respiratorie şi sâmbătă a decedat, a făcut o bronhopneumonie. Fata avea rujeolă, dar şi alte afecţiuni”, a afirmat Virgil Musta pentru Mediafax. Conform Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile, numarul  total  de  cazuri  confirmate  cu  rujeola  in  Romania raportate pana  la  data  de 28.04.2017  este 5119, din care 24 de decese  (7 in jud. Timis, 5 in jud. Arad, 5 in jud. Dolj, 3 in jud. Caras Severin, 1 in jud.  Calarasi, 1  in  jud.  Satu  Mare  si  1  in  Bucuresti).  S-au  inregistrat  cazuri  de  rujeola  in  38 de  judete.

Acum, la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, sunt 25 de persoane internate cu rujeolă.

Dr. Craiu: sunt mai multe cazuri decât se raportează

România a mai trecut prin epidemii de rujeolă, însă niciodată nu au fost așa de multe decese. La 5000 de îmbolăviri sunt 24 de decese, în timp ce la epidemia din 2011, la 5000 de îmbolnăviri a fost anunțat oficial un singur deces.

Nu este singurul medic care are astfel de explicatii pentru actuala epidemie. „Suntem din ce în ce mai puțin pregătiți să facem față (ca sistem) unei epidemii și unor boli serioase. Spre exemplu, în cel mai mare spital de boli infecțioase din țară, la Matei Balș, la secția de Terapie Intensivă Copii nu există medici de Terapie Intensivă”, completează un medic specialist în boli infecțioase.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa