Secom vine în ajutorul copiilor curioşi (P)

Raluca Dumitrică
secom-totul-despre-mame

Sănătatea și cunoașterea, combinate ingenios de Secom

Dacă m-ați fi întrebat acum ceva vreme dacă ai mei copii iau cu placere ulei de peşte, v-aş fi spus, cu părere maximă de rău din pricina că știu care sunt proprietățile pozitive ale acestui produs, că nu prea iau. Lucrurile s-au schimbat serios după evenimentul Secom® de săptămâna trecută, unde am avut ocazia de a-mi reconfirma că dorința de cunoaștere și curiozitatea trebuie încurajate și întărite prin toate mijloacele posibile și de a descoperi că există și un altfel de produs ce conține ulei de peşte, unul cu gust foarte bun!

O campanie de conștientizare a beneficiilor administrării acizilor graşi Omega-3 (EPA şi DHA), la copii, pentru susţinerea dezvoltării neurocognitive, a fost demarată săptămâna trecută de Secom® printr-un eveniment inedit derulat în Orășelul Cunoașterii din capitală. La această acțiune extrem de interesantă au fost invitați Diana Stănculeanu, psihoterapeut, coordonator al Centrului de Educație Emoțională și Comportamentală pentru Copii – Salvați Copiii, Dr. Raluca Ioana Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, șef de secție Neurologie Pediatrică la Spitalul “Victor Gomoiu”, și Ana Costea, coordonator al Centrului de Medicină Integrativă Secom®. De la acestia am aflat nu numai care sunt beneficiile directe ale administrării acestor acizi grasi, ci și o serie de alte lucruri fascinante despre dezvoltarea fizică și cognitivă a copiilor și, un lucru surprinzător în special pentru cei mici, că exista un produs ce conține ulei de peşte și care este foarte gustos.

Copiii pot fi ajutați să aibă o bună dezvoltare

Deși, potrivit celui mai recent studiu realizat de Secom®, prin platforma Ivox, cele mai mari investiții în copii pe care le fac părinții sunt direcționate către o alimentaţie sănătoasă (30%), educaţie non-formală (26% îşi înscriu copiii la cursuri, ateliere şi diverse workshop-uri) şi educație la şcoală/grădiniţă (22%), o importanţă sporită ar trebui să fie acordată suplimentelor pentru dezvoltarea cognitivă a copilului. În primii ani de viaţă creierul copilului şi întregul său sistem nervos trec printr-un proces accelerat de dezvoltare, iar atenția îndreptată către copil, somnul în cantități suficiente, afecțiunea oferită de părinte și mijloacele adiacente de susținere a sa contribuie decisiv la evoluția sistemului nervos. Spre exemplu, la un an dimensiunile creierului se dublează, iar la vârsta de trei ani creierul unui copil ajunge la 80% din volumul creierului unui adult, formând câteva mii de conexiuni neuronale. Partea bună este ca multiple studii arată că acizii graşi Omega-3 joacă un rol important în susținerea proceselor de dezvoltare neurocognitivă a copilului, iar părinții, prin acordarea acestor suplimente, pot contribui, astfel, la evoluția celui mic.

“Creierul este format într-un procent de 60% din grăsimi. Acizii graşi Omega-3 au în compoziţie acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), ingrediente care se găsesc în structura creierului şi care susţin funcţionarea cerebrală şi funcţiile mentale, însă au o rată de sinteză redusă în organism. În procesul de creştere, atunci când sistemul nervos al copilului se dezvoltă şi achiziţionează informaţii, aportul de EPA şi DHA ajută la dezvoltarea neurocognitivă a copilului”, explică dr. Ionuţ Băcanu, Director Medical Secom®.

Acizii graşi Omega-3 și produsul potrivit

Atunci când plecați la cumpărături pentru achiziționarea unui produs care să îi ofere celui mic necesarul de acizi grasi Omega-3, optaţi pentru formule care să asigure copilului o doză mare de EPA, DHA şi vitamine. De exemplu, uleiul obişnuit de peşte are o concentraţie scăzută de EPA şi DHA şi pentru obţinerea uleiului se prelucrează tot peştele, spre deosebire de uleiul din ficat de cod, care are o concentraţie mare de EPA şi DHA, dar şi de vitamine (A, E şi D). Trebuie sa mai verificaţi sursa de provenienţă a ingredientelor şi originea, să alegeţi o formulă special creată pentru nevoile copilului si să vă orientaţi către un produs cu gust plăcut. Acesta poate fi mai uşor de administrat copilului.

Dezvoltare și prin joacă

Iar pentru că joaca ajută nespus de mult la procesul de dezvotare, din 24 septembrie, în Orăşelul Cunoaşterii, copiii se pot bucura de două noi instalaţii. Prima instalaţie le propune copiilor şi părinţilor să descopere anumite plante pe care le folosesc în bucătărie, să le cunoască originea şi să afle lucruri interesante despre întrebuinţarea lor, în timp ce a doua încearcă să-i responsabilizeze în relaţia cu mediul înconjurător, oferindu-le informaţii utile despre deşeurile care pot rămâne după un picnic şi timpul în care se pot degrada acestea.
Pe langa aceste două instalatii, Secom® a lansat şi o pagină dedicată copiilor care vor să ştie tot, invitând părinţii să înscrie în concurs întrebările cu care copiii i-au pus în dificultate.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa