Start la virozele respiratorii, start la întărirea imunității cu soluții naturale!

TOTUL DESPRE MAME
întărirea imunității

Nici nu a început bine noul an școlar, că virozele bântuie deja prin creșe, grădinițe și școli, iar părinții caută disperați soluții pentru întărirea imunității. De altfel, în lunile reci, preocuparea principală a părinților este să prevină îmbolnăvirea micuților și să îi trateze cât mai rapid și, dacă se poate, cu soluții blânde.

Totul începe cu o ușoară durere în gât, secreții nazale, strănut. Este important ca, încă din această fază, să ajutăm organismul celui mic în lupta cu răceala. Cătina, ghimbirul, echinaceea, propolisul sunt printre cele mai mari ajutoare în combaterea virozelor respiratorii și, tocmai de aceea, ar fi indicat să profităm de aceste minuni ale naturii.

  • Cătina conține o cantitate impresionantă de vitamina C, de care sistemul imunitar are mare nevoie atunci când este agresat.
  • Ghimbirul, datorită proprietăților antioxidante, este indicat în boli ale tractului respirator, iar în varianta uscată este un foarte bun expectorant.
  • Echinaceea, la rândul ei foarte indicată pentru stimularea imunității, oprește reapariția virozelor în sezonul rece. Iar pentru copiii aflați în comunitate acest lucru este esențial, pentru că ei tind să treacă dintr-o viroză în alta fără ca sistemul imunitar să aibă timp să se refacă.
  • Campion în lupta cu răceala și chiar și în prevenirea ei este, însă, propolisul, considerat un adevărat antibiotic natural pentru copii.

Propolisul, cel mai puternic ajutor pentru imunitate

Propolisul este o mixtură rășinoasă pe care albinele o adună din scoarța copacilor, seva florilor și a frunzelor. Ele amestecă această rășină cu polen pentru a obține o substanță ceroasă cu care sigilează spațiile deschise ale stupilor și cu care se sterilizează la întoarcerea „acasă”.

Mulți medici recomandă propolisul pentru efectul lui puternic antibacterian și antimicrobian, care atacă bacteriile fără a afecta și celulele sănătoase, așa cum fac multe antibiotice. În mod normal, unui copil i se recomandă jumătate din doza administrată unui adult. Propolisul nu are efecte secundare, fiind benefic organismului.

Este folosit cu succes în tratarea răcelilor, durerilor în gât, a sinusurilor inflamate, a febrei, a virozelor intestinale, bronșitelor, infecțiilor urechii, durerilor de cap, dar și al tăieturilor, rănilor deschise și arsurilor. Mai mult, stimulează sistemul imunitar și ajută absorbția anumitor nutrienți. Acest uimitor antibiotic natural este bogat în complexul de vitamine B și conține vitaminele C și E, dar și provitamina A. Este bogat în aminoacizi, grăsimi și minerale și conține diferite tipuri de flavonoide care au proprietăți antibacteriene.

  • Acest articol conține plasare se produse

Prevenția este importantă

În farmacii puteți găsi Propolis C, care ajută atât în faza de prevenție a bolilor de sezon, cât și în cea de refacere a organismului după boală. Propolis C combină extracte naturale standardizate, tinctura de propolis și vitamina C, iar acest mix ajută organismul să facă față virusurilor din  sezonul rece.

Pentru situațiile în care organismul are nevoie de un ajutor suplimetar, gama Propolis C pune la dispoziție variantele de Propolis C Echinaceea si Propolis C Echinacea Forte, care măresc viteza de raspuns și intensitatea răspunsului imun încă de la primele simptome de boală. Aceste preparate sunt indicate mai ales în timpul perioadei de combatere activa a bolii, și mai puțin în perioadele de prevenție, când se administrează doar complexul Propolis C.

O atenție sporită este necesară în cazul copiilor mici, care pot fi alergici la produsele pe bază de miere. Astfel, este nevoie să discutați întotdeauna cu pediatrul înainte de administrarea unui tratament.

Administrarea de Propolis C Echinaceea (comprimate și sirop) sau Propolis C Echinacea Forte, concomitent cu tratamentele clasice ale infecțiilor respiratorii superioare, aduce nu numai avantajul unui răspuns imun îmbunătățit, dar și faptul că extractul de echinaceea potențează activitatea bactericidă a multor antibiotice, având și acțiune antivirală proprie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa