Soluția care scapă de tuse toată familia (P)

Cristina Călin, redactor
mama si fiica racite

Ați tușit vreodată o noapte întreagă? Ați făcut ture dormitor-bucătărie căutând ceva care să vă liniștească? Dacă răspunsul este da, atunci îmi pare rău pentru voi, mai ales că știu cât de serioasă e problema.

Dar nu atât de serioasă ca-n situația 2. A tușit unul dintre copiii tăi o noapte-ntreagă? Ai făcut ture dormitor-bucătărie căutând ceva să-l liniștești? I-ai încălzit lapte cu-n picuț de miere? A mers un timp și-apoi a luat-o de la capăt. I-ai făcut ceai? Ai făcut alte ture pe lângă chiuveta cu apă rece implorându-l să ajungă mai repede la temperatura normală de băut? A mers și metoda asta vreo oră. Ba chiar îți venea să încălzești niște sare să-i pui pe piept într-un săculeț de bumbac, așa cum îți făcea ție bunica.

O noapte, două nopți. A trecut până la urmă cu tratament, dar iar mergea la școală, iar o luați de la capăt. Și-uite așa, experimentezi de toamna până primăvara somnul rapid. Iar partea tragică este când toți ai casei încep să aibă aceleași simptome, inclusiv subsemnata.

Într-o zi eu m-am săturat și m-am apucat de făcut cercetări despre tuse. O mamă care vrea să afle ceva e mai tare ca un detectiv particular. Iată-mă pornită în documentarea mea despre tuse, mai exact despre cum să întăresc sistemul imunitar al copilului, dar și al nostru, că tare-mi mai doream să dorm și eu o noapte-ntreagă.

Și tot căutând așa am ajuns pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății. Dacă nici oamenii ăia acolo nu știu care-i treaba, atunci nu știu cine m-ar mai putea lămuri. Ce ziceau ei? Că acetilcisteina este o substanță esențială pentru tratamentul tulburărilor secreției bronhice. Se găsește și ca medicament generic, dar de cele mai multe ori în combinație cu plante sau alte substanțe.

Soluția care scapă de tuse toată familia

Acum că am aflat ce recomandă cei mai specialiști dintre specialiști pentru sistemul respirator, rămânea problema sistemului imunitar. Tot făcând pe detectivul am dat peste fructele de soc. Zic studiile că au un conținut ridicat de vitamina C. Ca să vă faceți o idee, 100 de grame de fructe de soc acoperă 43% din necesarul zilnic. Vitamina C este un antioxidant, adică exact ce are nevoie organismul ca să lupte cu radicalii liberi care pun la încercare sistemul imunitar. Mai au și vitamina B6 (18% din necesarul zilnic) și fier (12%).

De asemenea, mai conțin cantități de luat în seamă în contextul unei alimentații sănătoase de vitamina A, B1, B3, B5,B9, calciu, fosfor și potasiu. Toate la un loc ajută organismul să fie mai puternic. Studii se fac și acum pentru a găsi și alte efecte miraculoase ale fructelor de soc, dar încă din antichitate oamenii și-au dat seama de potențialul lor. Chiar Hipocrate, supranumit părintele medicinei, a spus despre ea că este ”plantă pentru piept”. Folosite încă de la debutul bolii, fructele de soc blochează apariția altor celule bolnave. Nu degeaba guvernul din Panama a dat o ordonanță în 1995 când s-au confruntat cu o epidemie gravă de gripă astfe încât toată lumea să consume aceste plante. Un studiu publicat în Journal of Internațional Medical Research arată că dacă în primele 48 de ore de la debutul unei boli a căilor respiratorii este administrat extract de flori de soc durata simptomelor se reduce în medie cu 4 zile.

Soluția care scapă de tuse toată familia

Gata! Am fost convinsă! Florile de soc și acetilcisteina erau ce ne trebuie. Și, totuși, am zis că e păcat să mă opresc. Am mai dat o căutare mică-mică, doar așa de control. Ce să vezi? Am dat peste cimbru. Da, da! Condimentul care dă gustul fripturilor și tocănițelor este foarte bun împotriva afecțiunilor sistemului respirator. Deja mă făcuse curioasă. Cimbrul este un bun expectorant, anti-inflamator și are proprietăți antimicrobiene. Egiptenii îl foloseaua ca afrodisiac, iar în Evul Mediu era denumită iarba dragostei, iar călugărilor le era interzisă cultivarea pentru a nu le trezi instincte care să îi facă să încalce jurământul de castitate. După atâtea nopți nedormite, speranța mea este să rezolve mai întâi problemele legate de tuse și efectele ”secundare” să se manifeste apoi.

Să ne întoarcem la investigație. Am căutat un produs care să le conțină pe toate 3, pentru că eram convinsă că nu am să reușesc să fac eu o combinație astfel încât efectul să fie cel dorit. Am zis că sun detectiv, nu farmacist! N-a fost prea greu să găsesc. Imunotus le are pe toate în compoziție și promite să facă exact ceea ce voiam: să fluidizeze secrețiile și să întărească sistemu imunitar astfel încât să n-o mai luăm iar de la capăt.
De vreo 2 săptămâni am reușit să dorm. Am terminat seria de 14 zile de tratament și lucrurile par că sunt pe drumul cel bun. Așa că dacă sunteți în căutarea de remedii pentru tuse, indiferent dacă este vorba despre copiii sau adulții casei, vă recomand să încercați siropurile, plicurile sau capsulele de la Imunotus.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa