Eat Like a Pro: 5 idei de mic dejun sănătos

Idei de mic dejun sănătos. Dacă sunteți în pană de idei pentru prima și cea mai importantă masă a zilei, micul dejun, vă invităm să vă inspirați din rețetele aprobate de nutriționiștii echipei FC Barcelona, în cadrul campaniei Eat Like a Pro.  Aceasta este o inițiativă globală sprijinită de Beko și FC Barcelona, care vine în ajutorul părinților, pentru a-și învăța copiii despre beneficiile unei alimentații sănătoase. Mai multe idei găsiți pe www.beko.ro/eatlikeapro.

Clătite cu afine și banane în stil american

Timp de pregătire: 15 minute
Ingredinte pentru 2 porții

60 g iaurt
100 g banane coapte, pasate
200 g fulgi de ovaz
1 ou
40 ml lapte sau lapte de migdale
5 g praf de copt
5 g extract de vanilie
40 g afine
ulei de cocos sau unt pentru a unge tigaia

Toarna iaurtul, bananele, fulgii de ovaz, oul, laptele, praful de copt și extractul de vanilie într-un blender și amestecă totul la o treapta superioară de viteză până când fulgii de ovăz sunt complet sparți. Adaugă afinele și lasă compoziția la o parte câteva minute pentru a se îngroșa.

Încinge o tigaie la foc mediu și unge-o cu puțin unt sau ulei de cocos. Tigaia trebuie să fie bine încinsă înainte de a începe să prepari clătitele.
Toarnă compoziția direct din blender în tigaie și prăjește clătitele până când marginile s-au întărit, timp de 2-3 minute. Întoarce-le și mai prăjește-le 1-2 minute.
Repetă până când ai folosit toată compoziția, având grijă să ungi din nou tigaia între clătite.

Servește cu toppinguri sănătoase, la alegere.

Brioșe cu ou

Timp de pregătire:  35 minute
Ingrediente pentru 4-6 porții

8 ouă mari
60 ml lapte
80 g spanac proaspăt tocat
100 g roșii cherry, tăiate în sferturi
30 g ceapa mărunțită
avocado tăiat felii, pentru servit
20 g (o ceașca) de patrunjel tocat
brânză cotija sau feta farâmiată pentru servit

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o forma de brioșe cu ulei de măsline. Într-un castron mare, bate ouăle și laptele cu un mixer manual. Adaugă spanacul, pătrunjelul,
roșiile și ceapa, apoi amestecă. Împarte compoziția în mod egal în formele de
brioșe și coace timp de 20-25 de minute sau pâna când oul s-a întărit. Scoate brioșele din cuptor și lasă-le la răcit timp de 5 minute în forme, apoi folosește un cuțit pentru a le scoate. Presara felii de avocado, roșii cherry și puțina brânza pe fiecare brioșa.

Oua poșate în bărcuțe de avocado

Timp de pregătire: 15 minute
Ingredinte pentru 2 persoane

10 ml ulei de măsline
80 g șunca tăiată
30 g ceapă mărunțită
10 ml oțet alb
2 oua mari
50 g roșii marunite
60 g brânza de casă, farâmițată

Într-o tigaie mica, încinge uleiul de măsline la foc mediu-ridicat. Adaugă ceapă și sotează timp de 2-3 minute până când se înmoaie. Adaugă șunca și prăjește-o 2 minute, apoi las-o
la o parte. Umple o crăticioară pe trei sferturi cu apa. Adaugă oțet și fierbe la foc mic.
Sparge un ou într-un castron mic și coboară-l ușor în apa, apoi pune-l la poșat timp de 3 ½ minute.
Cât timp ouale sunt în apa, taie avocado în doua și scoate sâmburele.
Transferă cu grijă ouale poșate în jumătățile de avocado. Acoperă cu câte o lingură din amestecul de șunca și ceapă.

Presară pe deasupra roșiile mărunțite, brânza fărâmițata și coriandru (ultimul este opțional).

Pâine-iepuraş din făină integrală de grâu

Timp de preparare: 90 min.
Ingredinte pentru 6 porții

910 g făină integrală de grâu
500 ml apă
12 g sare
15 g drojdie proaspătă
sau 10 g drojdie uscată
110 g miere
80 ml ulei de măsline
2 stafide
2 migdale tăiate felii
1 ou

Combină apa, drojdia și 250 g de faina într-un castron pentru amestecat.
Adauga mierea, uleiul, sarea. Amestecă pâna când aluatul începe sa se desprindă ușor de pe marginile castronului. Scoate aluatul din castron și frământa-l. Adaugă doar câteva linguri de faina odată dacă aluatul se lipește, având grija să nu
adaugi prea multa. Asază aluatul într-un castron ușor uns și acoperă-l.
Lasa-l sa creasca la loc cald timp de circa 60 de minute.
Formeaza corpul, capul, urechile, nasul, obrajii, brațele și picioarele iepurașului din aluat.
Crestează de 2 ori capetele brațelor și ale picioarelor pentru a forma degetele.
La sfârșit, decorează cu 2 stafide pe post de ochi și 2 felii de migdale pe post de dinți.
Preîncalzește cuptorul la 200°C. Acoperă și lasă la crescut timp de 30 de minute.
Bate oul într-un castron mic, apoi unge întreaga suprafața a pâinii.
Coace timp de 25 de minute sau pâna când capată o nuanță brun-aurie.

Mini pizza caprese cu avocado cu blat de chiflă

Timp de pregătire: 15 minute
Ingredinte pentru 2 porții

200 g roşii prunișoare, tăiate pe jumătate
200 g mozarella mică, tăiata pe jumătate
30 g busuioc proaspăt, mărunțit
20 ml ulei de masline
sare şi piper
1 avocado fara sâmbure, pasat
2 chifle taiate pe jumatate
4 oua întregi

Combina roșiile marunțite, mozzarella, busuiocul și 1 lingura de ulei de măsline într-un castron. Presară pe deasupra sare și piper. Încălzește o lingura de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Gătește ouăle pâna când albușurile s-au întarit, 1-2 minute pe fiecare parte.

Prăjește chiflele, daca dorești. Pentru a aranja pizza, întinde avocado pe pâine,
acopera cu un ou prajit și cu ¼ din compoziția caprese. Repeta cu celelalte ingrediente pâna când sunt gata toate cele 4 mini pizza.

Servește imediat.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație