Este adevărat că n-ar trebui să folosiţi apă fierbinte de la robinet pentru prepararea laptelui praf?

lapte praf apa

În prepararea laptelui praf, este indicat să folosiți fie apă îmbuteliată, fie apă de la robinet, pe care să o fierbeți. Evitați însă folosirea apei fierbinți de la robinet, recomandă specialiști citați de babycenter.com. 

Explicația este următoarea: Dacă instalaţiile din casă conţin plumb, apa fierbinte se va contamina mai mult decât cea rece. Folosind apa rece, scade riscul de contaminare cu plumb sau alte metale.

De asemenea, cu cât stă mai mult pe ţeavă, fie că e vorba de apă caldă sau de apă rece, riscul de contaminare crește datorită perioadei mari de expunere. Dacă apa de la robinet nu a fost folosită câteva ore, daţi-i drumul să curgă 15-30 de secunde înainte de a o folosi pentru prepararea laptele bebeluşului. Aşa puteţi evita contaminarea. Autoritatea pentru Medicamente şi Alimentaţie (FDA) din SUA recomandă să fierbeţi apa rece pentru un minut şi apoi să o răciţi înainte de a prepara laptele bebeluşului.

Citește și:

Intoxicația cu plumb. Cum o recunoști și care sunt sursele de intoxicare

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație