10 frici ale proaspeţilor tătici

TOTUL DESPRE MAME

O să vă spunem un secret: tații nu sunt mame. Nu-i așa că e un lucru nou? Acum, că am și râs puțin, haideți să descoperim împreună care sunt cele mai comune 10 frici ale proaspeților tați și aflăm ce sfaturi trebuie să le dați pentru a deveni niște tătici curajoși.

1. Nu va ști să facă nimic.

Sfat: Nu este nimic greşit în faptul că nu ştii totul. Dacă nu ştii cum funcţionează ceva, ajut-o pe partenera ta şi încearcă apoi să te descurci pe cont propriu. Practica te va face să te descurci din ce în ce mai bine.

2. Nu va fi în stare să ofere totul familiei sale, odată ce copilul va veni pe lume.

Sfat: Fă-ţi temele în avans pentru a şti cu exactitate cât va trebui să cheltuieşti. Să faci un buget pentru copil nu diferă cu nimic de alte planuri de cheltuieli. Să știți pentru ce anume vă pregătiţi vă va ajuta să scăpaţi de un mare stres.

3. Totul va gravita în jurul copiilor.

Sfat: Relaxează-te. Dacă viaţa socială activă este importantă pentru tine, atunci vei învăţa cum să o menţii şi cu un copil. Copiii sunt portabili. Plus că prietenii tăi care nu sunt încă părinţi nu vor dispărea din momentul în care familia ta se va înmulţi.

4. Va fi forţat să se maturizeze.

Sfat: Într-adevăr, viaţa se va schimba, dar asta nu înseamnă că nu vei mai găsi câteva momente şi pentru tine. Verbalizează ce îţi doreşti şi roagă-ţi şi partenera să facă la fel. Puteţi prelua din responsabilităţile fiecăruia atunci când ieşiţi cu prietenii, pe rând, în oraş.

5. Nu va mai apuca să doarmă suficient.

Sfat: Vei dormi din nou, însă nu din prima clipă de când vine copilul pe lume. Vei avea nevoie de o strategie de somn pe care să o pui la punct împreună cu partenera ta. Poţi uneori apela şi la familia extinsă (părinţii tăi sau ai partenerei) pentru a vă ajuta să vă odihniţi.

6. Va fi ceva în neregulă cu copilul.

Sfat: Pentru a te linişti, discută cu medicul tău, află statistici, pune întrebări. Nu sta şi aştepta eventualitatea „drobului de sare”. Există şi neprevăzut pe care îl poţi întâmpina, dar cu cât vei cunoaşte mai multe cifre, cu atât vei reuşi să îţi ţii fricile sub control.

7. Va fi dezordine tot timpul în casă.

Sfat: Copilul nu va fi un monstru care va veni să împrăştie totul prin casă. Este important să menţii o oarecare ordine şi să îţi faci un plan împreună cu soţia. Ai putea împărţi casa în zone de joacă pentru copii, măcar pentru a putea păstra un control în casă.

8. Nu va fi un tată bun.

Sfat: Numeroşi tați vor încerca să îşi copieze proprii tați sau să procedeze exact invers. Discută despre asta cu partenera ta. Fii deschis vizavi de orice probleme ai avea. Vestea cea bună este că nu eşti tatăl tău. Tu eşti numai tu.

9. Va lucra şi călători în interes de serviciu foarte mult, iar copilul nu va apuca să se obişnuiască cu el.

Sfat: Pentru familiile cu obiceiuri aparte, e bine să aveţi ritualuri. Fie că suni în fiecare zi la o oră anume sau foloseşti apelurile video, copilul îşi poate reţine tatăl chiar şi aşa. Oricum, ţine cont de faptul că perioada în care vei lipsi nu va dura o veşnicie şi, la un moment dat, vei reveni în sânul familiei tale.

10. Nu va fi capabil să liniştească copilul atunci când plânge.

Sfat: Fii pregătit să relaţionezi încă de la bun început cu copilul tău. În general, este treaba mamei să îşi liniştească copilul, dar de multe ori poate face şi tatăl aceasta. Dacă micuţul continuă să plângă, ar fi bine că mama să nu ia copilul din braţele tatălui, ci să îl mângâie şi să îi promită că nimic rău nu i se poate întâmpla atâta timp cât tata este aproape. Un proaspăt tătic se poate simţi neajutorat dacă micuţul nu se opreşte din plâns, dar, cu timpul, încetul cu încetul, amândoi se vor obişnui unul cu celălalt.

Și, dacă vreți să aflați prin ce trec tații în timp ce partenerele lor sunt gravide, citiți aici mai multe.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa