Ai grijă de tine, ai grijă de familia ta!

Delia Grigoroiu
interviu-ruxandra-constantina-totul-despre-mame

Interviu cu Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, afitoterapie, gemoterapie, biorezonanță, iridologie

Pe doamna doctor Ruxandra Constantina am cunoscut-o  fără să îmi plănuiesc vreo vizită la dânsa la cabinet. Pentru că am acceptat să fac parte din campania Alege personalizat. Ești unică, a trebuit să îi fac o vizită doamnei doctor care în mai puțin de-o oră mi-a făcut o fișă din care au reieșit fix afecțiunile și lipsurile pe care le știam, sau pe care le bănuiesc de o viață. Așadar, mi-a câștigat încrederea imediat, mai ales când mi-a spus că mai bine mă tratez de migrene cu mult somn, sport și fără să sar peste vreo masă. Voi povesti cum a fost la sesiunea de biorezonanță și ce am aflat nou despre mine într-un alt text. Mai jos am încercat să aflu câteva răspunsuri la câteva curiozități care mă măcinau încă dinainte de a merge la doamnă doctor. 

Doamnă doctor, când ar trebui să vina la o consultație de bio-rezonanță o mamă? Care-i cel mai bun moment?

Eu pun mare accent la cabinet pe profilaxie, adică să încercam să prevenim apariția bolilor, să ne păstrăm starea de sănătate; chiar dacă ne simțim perfect sănătoase, ar fi ideal să efectuăm o evaluare a stării de sănătate cu ajutorul biorezonanței și examinării irisului-metodă sigură, ieftină, nedureroasă, rapidă.

În ce constă, mai exact, această evaluare?

Iridologia și biorezonanța permit evaluarea stării de sănătate a unei persoane în funcție de:

-factorii ereditari (moșteniți de la părinți și bunici); se moștenește predispoziția spre anumite boli și nu boală

-punctele slabe și cele puternice ale corpului

-starea de intoxicare a organismului (alimente, medicamente, metale grele, radiații)

-nivelul vitaminelor, mineralelor, antioxidanților din organism

-nivelul imunității

-starea sistemului cardio-vascular, digestiv, hepatobiliar, etc

-starea psiho-emoțională generală (stress, hiperactivitate, depresie, astenie)

Iridologia și biorezonanța permit confirmarea unor predispoziții deja cunoscute sau suspectate, în acest caz un stil de viață sănătos, controale periodice la medic, investigații de specialitate care pot face ca aceste predispoziții să rămână în stare latentă. Sau descoperirea unui teren sensibil care, grație unor măsuri profilactice, poate fi controlat.

De aceea trebuie să fim foarte atenți cui ne adresăm când dorim să efectuam astfel de investigații. Trebuie specificat de la început că aceste metode nu pun diagnostic, ele fac o evaluare a stării de sănătate și a unor parametrii fizici și mentali.

Tratăm bolile cu grijă!

Cum reacționează mamele  la metode de tratare a bolilor celor mici prin terapii naturiste?

Mămicile sunt din ce în ce mai receptive la terapiile naturiste, dar ele se împart în două „categorii”: cele care cer periodic sfatul unui medic apifitoterapeut, singurul care le poate recomanda terapii individualizate, adecvate vârstei copilului, cu efecte terapeutice sigure. Și celelalte, care își procură informațiile de pe net, bloguri, forumuri. Atenție mare,  în special în cazul copiilor, tratamentul trebuie personalizat, chiar și terapiile naturale, chiar și dacă ne referim la un simplu ceai, administrate la întâmplare, pot face și rău !

 Care sunt cele mai la îndemână remedii impotruva răcelilor pe care să le aibă o mamă chiar în casă?

Este bine să avem în casă minitrusa contra răcelilor de sezon, care să cuprindă atât medicamente, cât și produse naturale-antitermice, antiinflamatorii, sirop de tuse (muguri de pin, de brad, de plop, propolis, uleiuri volatile), ceaiuri  (echinaccea, cimbru, pătlagină, fenicul, ciuboțică-cucului, tei, lavandă, scai-vânat, busuioc), sirop cu miere, propolis și uleiuri volatile pentru creșterea imunității.

Când recomandați aromoterapia, mai ales în cazul copiilor mici?

Aromoterapia trebuie folosită în cazul copiilor mici la recomandarea unui medic pediatru naturist. Pot fi adăugate câteva picături (de ulei esențial de eucalipt, cimbru) în lampă aromoterapie sau în vasul cu apa pe care îl putem pune pe calorifer. Sau se pot face inhalații, nu mai mult de 5-10 minute.

Care ar fi primele 3 lucruri pe care o mamă trebuie să le facă că să poată avea grijă de ea și să nu se îmbolnăvească des?

În primul rând, să aibă o alimentație sănătoasă, cu multe legume, verdețuri, fructe proaspete și hidratare (sucuri naturale, ceaiuri de fructe pădure, citrice, ceai alb, etc). Să renunțe la obiceiurile nocive-fumat, alcool, la mâncare fast-food, la băuturi energizante. Și foarte important, să încerce să se odihnească și să se relaxeze, chiar dacă teoretic nu ar avea timp pt așa ceva

De ce v-ați implicat în campania Ești unică. Alege personalizat?

Un proverb spune că „Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele!”. Îmi doresc că aceste super mămici, care își consacră aproape tot timpul lor creșterii și educării copilului să aibă un ajutor care să fie aproape de ele și la bine și la rău și să le ofere suport și ajutor pentru că ele să fie tinere, frumoase, sănătoase, fericite.

De cele mai multe ori mămicile uită de propria persoană, nu mai au timp pentru ele și pentru sănătatea lor, ignoră anumite semnale de alarmă pe care le da corpul. Nu e bine, în primul rând noi, mamele, trebuie să avem grijă de organsimul nostru, pentru că o mămica sănătoasă  din punct de vedere fizic, psihic, emoțional, înseamnă un copil sănătos !

 Campania “Eşti unică. Alege personalizat” inițiată de Ana Nicolescu și Ioana Predoiu prin Parenting PR îşi propune să scoată în evidenţă faptul că fiecare dintre noi are resursele necesare sa fie “amazing” cu ce a fost înzestrată de natură şi cu ce are la îndemână prin casă. Cei 4 specialişti din domenii diferite implicaţi în acest proiect, Gabi Urdă, consilier vestimentar, ce vine cu conceptul “Shopping la tine în şifonier”, Sînziana Iaru, make-up artist, care se ocupă de “Make-up concept for moms” şi care vine acasă la mame, le arată cum să-şi pună în evidenţă trăsăturile, cu fardurile lor, cu lumina din propria casă, Dr. Ruxandra Constantina, ce va fi “Doctor pentru supermame”, şi Claudia Buneci, consilier în nutriţie, al cărei concept este “Green-up your life”, au menirea de le a aduce mai multă bucurie mamelor, care îşi pot acorda timp personal zilnic, bine manageriat, potrivit bugetului fiecăreia şi în completarea activităţilor stufoase zilnice.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa