Ne pregătim de Swimathon!

TOTUL DESPRE MAME
cover Swimathon TDM

6 cauze pe care să le susținem la Swimathon București

Când auzi despre o competiție de înot românească, te gândești imediat la echipele naționale de înotători și înotătoare. Însă, când în urma unei competiții de înot se strâng și fonduri care să susțină 19 cauze comunitare și un caz umanitar, atunci vei ști că este vorba de Swimathon, evenimentul verii la București. Pe 6 iulie, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu, fiecare organizație înscrisă își adună echipele de înotători la start și își propune să înoate cât mai multe lungimi de bazin și, astfel, să strângă cât mai mulți bani pentru cauza ei.

Redacția Totul despre mame susține Swimathon București și îți propune să te alături, împreună cu copilul tău, competiției de fundraising. Swimathon poate fi un prim pas în a-l educa pe cel mic într-un spirit civic. Printre cele 20 de cauze, cel puțin 6  strâng fonduri în sprijinul copiilor, iar noi îți dăm câteva informații despre fiecare.

 

cover Swimathon TDM

 

1. Clinica de alăptare, Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare: O echipă formată din patru înotătoare și patru copii susținută de Totul despre mame se pregătește pentru cauza Swimathon. Proiectul asociației își dorește creșterea numărului de mame care alăptează și prelungirea duratei alăptării. Prin organizarea de cursuri, 50 cadre medicale medii (asistente de neonatologie) din maternitățile bucureștene vor învăța despre metode de inițiere și susținere a alăptării. Proiectul își mai propune să ajungă și la 50 medici rezidenți în specialitățile neonatologie, pediatrie, medicină de familie, ginecologie și să creeze un site profesionist cu informații corecte despre alăptare, poze și filmulețe care pot ajuta mamele cu probleme în alăptare. Clinica de alăptare oferă toate modalitățile de comunicare necesare pentru promovarea alăptării, susținerea mamelor, rezolvarea problemelor de lactație.

Pentru moment, specialiștii Clinicii sunt în permanență disponibili cu sfaturi la numărul de telefon 07ALAPTARE (0725.278273), număr cu tarif normal. „Lucrând în spital am constatat cu tristețe cât de puțini sunt copiii alăptați și sper că prin aceasta Clinică de alăptare numărul lor să crească, contribuind astfel măcar în mică măsură la scăderea incidenței unor boli pe care alăptarea le poate preveni: astm, obezitate, boli infecțioase și multe altele”, ne spune dr. Ilinca Tranulis de la Clinica de alăptare, medic rezident pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Monica Roșu, care va înota din partea Totul despre mame alături de Alex și Filip, cei doi fii ai săi, ne-a spus: „Înot împreună cu băieții mei pentru a transmite tuturor mămicilor mesajul nostru, al echipei Totul despre mame, că alăptarea este cel mai de preț dar pe care îl poți face copiilor pentru un start bun în viață! În al doilea rând, Clinica de Alăptare este o organizație care merită susținută, pentru că ajută în mod real sute de mămici să reușească să-și hrănească bebelușii”.

2. Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare: cu echipa feminină de polo, Karma Brentagg, care înoată pentru Centrul Există Speranță. Centrul este prima facilitate destinată copiilor de vârstă preșcolară afectați de epilepsie. Acesta va include atât program de socializare, cât și terapii pentru 25 de copii cu diferite grade de afectare și niveluri de dezvoltare, dar și consiliere pentru părinți. Deschiderea centrului este programată pentru toamna acestui an, urmând ca el să funcționeze pe termen lung. Costurile sunt estimate la peste 16.000 euro, iar la Swimathon cei din asociație își doresc să strângă 2000 euro.

3. Fundaţia Principesa Margareta a României: cu o echipă formată din 5 înotători, care susține cauza Centrului Comunitar Generații din sectorul 6, creat în 2008 de Fundația Principesa Margareta a României. La acest centru vin zilnic 50 de copii și tineri fără resurse financiare unde găsesc o masă caldă, sprijin la lecții și o șansă la educație. Pentru toate acestea, centrul are nevoie pentru fiecare copil de 130 lei care se vor duce în ghiozdanul de școală, pentru la toamnă, și către o masă caldă la centru. Fundația își propune să strângă la Swimathon pentru cei 50 de copii suma de 9000 lei, costul total al proiectului ajungând la 135.000 lei.

4. Salvați Copiii: reprezentată la individual de fotbalistul Miodrag Belodedici, iar la echipe de cinci înotători. Organizația își continuă și în 2013 programul în sprijinul comunității prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale și pregătirea personalului medical din sudul țării pentru a interveni imediat după naștere pentru salvarea bebelușilor născuți prematur. Mai exact, în cifre, programul își propună să atingă 3000 de beneficiari (gravide, mame tinere și copii 0-5 ani), 15 maternități și să pregătească 25 de cadre medicale. Prin Swimathon, Salvați Copiii își propune să atragă 45.000 lei, fonduri cu care vor putea achiziționa un incubator pentru copii născuți prematur, pe care o vor dona unei maternități din sudul țării.

5. Asociația Învingem autismul s-a înscris atât la echipe, cât și la individual cu o echipă formată din cinci înotători, iar la individual cu actrița Ioana Ginghină. Cu toții vor înota la Swimathon  pentru ca cei 12 copii cu autism de la Centrul Multidisciplinar de Intervenţii pentru Autism să beneficieze, o dată pe săptămână, de o şedinţă de înot pe tot parcursul anului, cu excepţia vacanţei de Crăciun (2 săptămâni), de Paşte (1 săptămână), de vară (2 săptămâni). Pentru acest proiect, asociația are nevoie de 22.000 lei,  fondurile care vor acoperi cheltuielile pentru închirierea culoarelor de înot.

6. Caz social: Vlăduț are nevoie de transplant de ficat. Echipa Porsche România, formată din cinci angajați ai companiei, dar și o altă echipă condusă de vedeta TV Roxana Iliescu înoată pentru Vlăduț, care a primit la doar 2 luni de viață diagnosticul de atrezie de căi biliare intra și extra hepatice. Boala este foarte rară, manifestată prin lipsa (în acest caz) a căilor biliare iar speranța de viață fiind de cel mult doi ani. Vlăduț va fi operat în curând în Belgia, iar pentru operația de transplant de ficat are nevoie de suma de 50.000 de euro.

Susțineți Swimathon București!

Mai multe informații despre aceste cauze, cât și despre acest eveniment găsiți pe platforma Swimathon, unde puteți să vă alegeți o cauză cu care rezonați și pentru care puteți dona aici.

Swimathon este întâlnirea plină de energie între oameni care cer ajutorul şi oameni care sar în apă să-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor. Evenimentul are loc pe 6 iulie la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu şi este coorganizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa