Cum sa-mi recastig sotul dupa 10 ani de casnicie? - Totul Despre Mame

Cum sa-mi recastig sotul dupa 10 ani de casnicie?

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Dorina acum 1 an, 7 luni.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #133429

  Nadia_Go
  Participant

  Avem 10 ani de casnicie si 15 ani de cand suntem impreuna. De ceva timp simt ca nu mai este ca la inceput. Inainte cind eram singuri (copii erau la mama sau in vreo tabara) batea tot timpul apropouri, priviri galese, mangaieri…acum foarte rar si numai dupa ce ii reprosez eu ca nu mai e la fel. Ori sunt eu intr-o pasa proasta ori nu mai stiu ce se intimpla dar simt ca nu mai este acelasi. Simt ca tot ce face o face intr-un fel fortat 🙁

  Cum sa fac sa fie ca inainte? Mai e posibil? Nu vreau sa fiu prea insistenta cu el dar totusi vreau sa stie ca nu il mai simt la fel…

  #134122

  Dorina
  Participant

  Cred ca orice e posibil, daca iti doresti.

  Cred ca daca ii spui sincer ce simti tu (dar nu ca reprosuri sau acuzatii) si ce iti doresti, daca reusesti sa obtii un dialog (nu o disputa pe tema cine-i de vina), s-ar putea sa obtii un tablou real al situatiei.

  Cred ca in timp o relatie (casnicie) evolueaza; patenerii sunt fizic aceleasi persoane, fondul fiecaruia ramane in mare acelasi, la fel caracterul, principiile de viata, in schimb se produc modificari in fiecare legate de obiceiuri, tabieturi, intelegerea si toleranta fata de celalalt, compromisuri, etc. Nu cred ca daca nu mai este ca la inceput este neaparat un lucru rau. Viata in comun cu cineva transforma continuu relatia.

  O discutie sincera (sau mai multe), nefortata, ar putea fi cheia. Provoaca-l la ‘povesti’ si, foarte important, ASCULTA-L. Am observat in timp ca multi barbati nu sunt dispusi sa povesteasca anumite lucruri (de genul probleme grave la serviciu sau boala); tin pentru ei, dar ii marcheaza si se comporta diferit.

  Spui ca inainte batea apropouri, priviri galese, mangaieri; ai incercat si tu?
  Bunica mea imi spunea de cand eram copil: ‘trateaza-i pe ceilalti asa cum ti-ar place tie sa fii tratata’

  Eu chiar cred ca e posibil orice, atata timp cat iti doresti. Un prim pas ar fi o comunicare reala.

  Noi avem 19 ani de casnicie si 27 de ani de cand suntem impreuna. Nu mai e ca la inceput. E mai bine!

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI