Daca nu vrea sa imparta trebuie sa-l oblig?

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de Facebook Profile photo Iulia Iulia acum 1 an, 6 luni.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #133452

  Mama Tudor
  Participant

  Mergem in parc sa socializeze, sa invete sa traiasca intr-o comunitate, sa imparta, l-am incurajat sa se joace impreuna cu alti copii. Mi se pare o situatie neplacuta, ca altcineva sa-mi oblige copilul sa-si imparta lucrurile. Sunt situatii si situatii dar cred ca copilul meu are dreptul sa hotarasca daca vrea sa-si imparta sau nu jucariile, si dorintele lui sunt importante nu doar ale celorlalti. Stie sa accepte refuzul altui copil de a se juca impreuna, nu ia ce nu e a lui daca nu are acceptul celuilalt copil. Este un copil sociabil, dar uneori a preferat sa se joace cu mine sau singur in loc sa se joace cu alti copii.

  Dupa ce a primit inapoi jucaria dupa multe-multe insistente sau chiar stricata, au urmat zile in care a fost mai retinut in a imparti. Mai ales dupa ce a auzit-o pe o mamica spunand dupa ce copilul ei i-a stricat jucaria: hai las-o, mergem acasa si te joci cu a ta. Atat am auzit de la acea mamica, nici macar scuzele de rigoare…Copilul meu are 4 ani si a inteles ce a spus acea mamica.

  Deci daca zilele urmatoare nu a vrut sa imparta trebuia sa-l oblig?

  Bineinteles ca i-am explicat ca nu toti copiii o sa-i strice jucariile. Imparte de cele mai multe ori dar daca intr-o zi nu vrea nu inseamna ca trebuie sa-l tin in casa pentru a nu-i supara pe altii. Exact cum si noi, adultii, avem uneori zile cand nu avem chef sa socializam…

  #133514
  Facebook Profile photo
  Iulia Iulia
  Participant

  Eu am o problema cu partea de a nu imparti ! Copilului ii place tricicleta aceea de plastic, are una primita cadou, dar este pt 3/5 ani , deci n o poate folosi! Am intalnit in parc 2 copii cu acelasi gen, statea sub banca, n o folosea nimeni. Cand l a vazut pe al meu ca se apropie de ea, a venit val vartej ! A doua zi credeti ca a pus mana pe vreo jucarie de a noastra? Nu, si nu va mai pune niciodata! Este vorba de educatie! Atat timp cat va reactiona asa, asa voi reactiona si eu!al meu e darnic, accepta situatia, dar de ce ceilalti nu pot ?ne am luat si noi bicicleta potrivita varstei noastre ! De ce sa mi pierd timpul cu alt copil, cand cineva ar trebui sa i explice acasa! Asa va fi si mai tarziu! Dar daca ar avea frati ? Fiecare cu jucaria lui , chiar daca ii va strica jucaria !? Ce asteptari am eu de la alti copii in comunitate , il invat in consecinta pe al meu ! Iarasi , violenta ! Cum sa reactionez cand imi este lovit sau impins copilul ? Sa l invat sa reactioneze in acelasi mod ? Nu, dar eu fiind adult nu pot vedea de lucruri de genul acesta !

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

beneficiile detartrajului dentar în sarcină

Care sunt beneficiile detartrajului dentar în sarcină

Care sunt beneficiile detartrajului dentar în sarcină? Multiple. Detartrajul și examenul anual stomatologic nu numai că sunt sigure, dar sunt și recomandate în timpul...

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI

Un parinte informat este un parinte relaxat

Aboneaza-te cu Facebook
Bifeaza ce te intereseaza: