Daca nu vrea sa imparta trebuie sa-l oblig? - Totul Despre Mame

Daca nu vrea sa imparta trebuie sa-l oblig?

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Iulia Iulia acum 1 an, 7 luni.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #133452

  Mama Tudor
  Participant

  Mergem in parc sa socializeze, sa invete sa traiasca intr-o comunitate, sa imparta, l-am incurajat sa se joace impreuna cu alti copii. Mi se pare o situatie neplacuta, ca altcineva sa-mi oblige copilul sa-si imparta lucrurile. Sunt situatii si situatii dar cred ca copilul meu are dreptul sa hotarasca daca vrea sa-si imparta sau nu jucariile, si dorintele lui sunt importante nu doar ale celorlalti. Stie sa accepte refuzul altui copil de a se juca impreuna, nu ia ce nu e a lui daca nu are acceptul celuilalt copil. Este un copil sociabil, dar uneori a preferat sa se joace cu mine sau singur in loc sa se joace cu alti copii.

  Dupa ce a primit inapoi jucaria dupa multe-multe insistente sau chiar stricata, au urmat zile in care a fost mai retinut in a imparti. Mai ales dupa ce a auzit-o pe o mamica spunand dupa ce copilul ei i-a stricat jucaria: hai las-o, mergem acasa si te joci cu a ta. Atat am auzit de la acea mamica, nici macar scuzele de rigoare…Copilul meu are 4 ani si a inteles ce a spus acea mamica.

  Deci daca zilele urmatoare nu a vrut sa imparta trebuia sa-l oblig?

  Bineinteles ca i-am explicat ca nu toti copiii o sa-i strice jucariile. Imparte de cele mai multe ori dar daca intr-o zi nu vrea nu inseamna ca trebuie sa-l tin in casa pentru a nu-i supara pe altii. Exact cum si noi, adultii, avem uneori zile cand nu avem chef sa socializam…

  #133514

  Iulia Iulia
  Participant

  Eu am o problema cu partea de a nu imparti ! Copilului ii place tricicleta aceea de plastic, are una primita cadou, dar este pt 3/5 ani , deci n o poate folosi! Am intalnit in parc 2 copii cu acelasi gen, statea sub banca, n o folosea nimeni. Cand l a vazut pe al meu ca se apropie de ea, a venit val vartej ! A doua zi credeti ca a pus mana pe vreo jucarie de a noastra? Nu, si nu va mai pune niciodata! Este vorba de educatie! Atat timp cat va reactiona asa, asa voi reactiona si eu!al meu e darnic, accepta situatia, dar de ce ceilalti nu pot ?ne am luat si noi bicicleta potrivita varstei noastre ! De ce sa mi pierd timpul cu alt copil, cand cineva ar trebui sa i explice acasa! Asa va fi si mai tarziu! Dar daca ar avea frati ? Fiecare cu jucaria lui , chiar daca ii va strica jucaria !? Ce asteptari am eu de la alti copii in comunitate , il invat in consecinta pe al meu ! Iarasi , violenta ! Cum sa reactionez cand imi este lovit sau impins copilul ? Sa l invat sa reactioneze in acelasi mod ? Nu, dar eu fiind adult nu pot vedea de lucruri de genul acesta !

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI