De ce copilul meu nu vorbeşte?

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de Facebook Profile photo Maria Paltin acum 1 an, 3 luni.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #141044

  Luiza Grosu
  Participant

  Sunt mama unui băieţel de un an şi zece luni și ceea ce mă ingrijorează este că până în momentul de faţă nu vorbeşte. Nu spune decât mama şi tata foarte rar. Vorbim cu el foarte mult (chiar de când era în burtică), povestim mult, citim cărți, însă el când vrea să ne spună ceva arată cu degetul ceea ce vrea. De ce nu vorbește? Oare s-a obișnuit mai comod să arate în loc să vorbească?

  #141267
  Facebook Profile photo
  Maria Paltin
  Participant

  Imi amintesc cum baietelul meu avea vreo 2 ani si zicea cuvinte de baza- mama, tata, caca, pipi, si inca cateva poate. Si intr-o zi in parc prietenul lui de acceasi varsta-2 ani- imi povesteste cum ca el ar vrea sa mearga in Elvetia cu trenul!- tot exprimat frumos intr-o propozitie coerenta- subiect predicat, accorduri facute.
  Copiii se dezvolta fiecare in proprii timpi si termeni. Faptul ca zice mama si tata inseamna ca nu are nicio problema si o sa vorbeasca cand o sa aiba el chef 🙂 vezi cazul Einstein.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

durerile abdominale în sarcină

Durerile abdominale în sarcină. De ce apar și când sunt urgență...

De ce apar durerile abdominale în sarcină. Simptomele lor sunt normale sau ai nevoie de consultul de urgență al unui medic? Unele dureri abdominale apărute...

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI

Un parinte informat este un parinte relaxat

Aboneaza-te cu Facebook
Bifeaza ce te intereseaza: