Disciplină pozitivă cu Miruna Jovin - Totul Despre Mame

Disciplină pozitivă cu Miruna Jovin

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Miruna Jovin acum 1 an, 5 luni.

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #141179

  disciplina pozitivaMiruna Jovin, trainer certificat de Positive Discipline for Parents și Positive Discipline in the Classroom, membru al Positive Discipline Association USA, susţine începând cu 26 mai, cursul de Disciplină pozitivă. Cursul are 6 module, iar fiecare modul are o durată de maxim 3 ore.

  De ce să participi?

  • Vrei soluții și nu cauți vinovați;
  • Ți-ar plăcea să înveți din greșeli și nu să te simți vinovat;
  • Știi că un comportament se modelează, nu se impune
  • Vrei să fii un exemplu pentru copilul tău și să ai o relație armonioasă cu el;
  • Pentru că, dacă te gândești la copilul tău ca fiind un adult, îl vezi: echilibrat, fericit, mulțumit de el însuși
  • Ai vrea să ai un copil care cooperează, dar nu crezi în puterea pedepselor
  • Deși nu crezi în pedepse ți-ar plăcea ca educația copilului să aibă o structură.

  Ce vei afla și ce vei experimenta:

  • de ce pedepsele și recompensele nu funcționează;
  • instrumente și metode care îți vor ajuta copilul să se simtă un individ capabil, puternic și îl vor încuraja să devină un adult independent;
  • cum gândește un copil și ce va funcționa pe termen lung în relația cu el;
  • cum și de ce să ai o atitudine încurajatoare față de tine și față de alții atunci când greșiți;
  • îți dorești în jurul tău o comunitate de sprijin informată și care are aceleași valori în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor.

  Pentru a îți rezerva un loc la curs trebuie să plătești, nu mai târziu de 20 mai, contravaloarea a cel puțin trei module. A doua tranșă de bani trebuie achitată integral în intervalul 25 mai – 9 iunie.

  Inscrierile se pot face aici: bit.ly/1Tr9gW4

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #141458

  Vrei să fii un exemplu pentru copilul tău și să ai o relație armonioasă cu el? Ai vrea să ai un copil care cooperează, dar nu crezi în puterea pedepselor? Îți dorești să crești un copil care să devină un adult echilibrat, fericit, mulțumit de el însuși?

  Miruna Jovin, trainer certificat de Positive Discipline for Parents și Positive Discipline in the Classroom, membru al Positive Discipline Association USA dar și mamă cu experiență, îți va răspunde aici pe forum la toate întrebările care te frământă.

  Vă invităm să intrați pe forum, Marți 17 mai,  să îi adresați întrebări Mirunei Jovin.

  #141616

  Melania Parvan
  Participant

  Buna ziua! Cu un strigat de disperare astept cateva sfaturi utile legate de baiatul meu de 4 ani..

  Pentru inceput va pot spune ca am 25 de ani si sunt mama singura. Ideea e urmatoare: Copilul meu nu ma asculta absolut deloc, iar eu nu mai am rabdare cu el…tipa, urla, ma oboseste…iar pe de alta parte nu are deloc incredere in el, este fricos si nu face nimic fara mine.

  Sa va dau un exemplu concret: aseara am avut o discutie de doua ore pentru ca nu vroia sa adune cateva jucarii pe care le-ar putea strange in 2 minute. Urla, plangea dar cu toate rugamintile mele nu a vrut deloc sa le adune. Am incercat cu o pedeapsa, l-am pus la colt (max 1 minut), dar a preferat sa stea la colt decat sa le stranga. Pana la urma am cedat eu si le-am strans. Asa fac mereu, mereu cedez, nu mai am rabdare, nu se duce nici la baie singur fiindca ii este frica, nu sta fara mine nici 5 minute, nu stiu cum sa mai procedez sa aiba mai mult curaj si mai multa implicare.

  Ma puteti ajuta, va rog, cu cateva sfaturi? Va multumesc!

  #141628

  Miruna Jovin
  Participant

  Bună Melania,

  Înțeleg că îți este foarte greu atunci când cel mic nu te ascultă. Pe de altă parte aș vrea să îți spun că fiecare întâmplare, chiar și nedorită, este o oportunitate de a învăța ceva nou. Încerc să îți ofer câteva soluții. Ai putea să încerci să petreci timp special cu el. Timpul special este o perioadă în care faceți ceva ce el își dorește foarte mult iar tu te lași ghidată de el, intri în jocul lui. Astfel veți reuși să vă conectați unul cu altul iar odată această conexiune stabilită sau restabilită el va fi mult mai dornic să colaboreze cu tine. Dacă ați reușit să vă reconectați puteți stabili, de comun acord, un set de reguli și o rutină. De exemplu: când ajungeți acasă (sau când ajungi tu acasă) veți sta la masă, apoi urmează timpul vostru special împreună (poate să fie și o jumătate de oră dar să fie doar a voastră, fără alte elemente care să vă perturbe în vreun fel), apoi dacă ați folosit jucării le veți pune la loc – la început împreună, cu timpul, odată ce vă veți însuși rutina va începe și el să le pună singur la loc. În mod ideal, lucrurile trebuie explicate cu blândețe și răbdare. Regulile pot să prevadă și ce se întâmplă când cineva nu o respectă – jucăriile nestrânse vor fi adunate într-o cutie mare din debara în care umblăm doar sâmbătă și doar ca să le punem la loc.
  Ca să îi crești încrederea în el, copilul trebuie să se simtă iubit necondiționat. Și în același timp trebuie să învețe că și părerea lui contează. Pedepsele nu ajută în acest sens, ba din contră contribuie la scăderea încrederii în sine.
  Concret, dacă îi este frică să meargă singur la baie discutați despre asta iar tu încearcă să empatizezi cu el fără să îl judeci. Va trebui să afli ce îl sperie de fapt (întunericul de pe hol, zgomotul din baie, ideea scurgerii – da unii copii sunt speriați de cum se scurge apa sub formă de vârtej și unii chiar iși imaginează că pot fi și ei înghițiți de acel vârtej, se gândește că tu ai putea pleca în timp ce el este la baie, etc.) ”Am observat că îți este frică să mergi singur la baie.” ar fi o variantă de adresare. Întreabă-l ce soluție vede el la acest lucru, dacă nu are nici o sugestie propune-i tu: să lăsăm lumina aprinsă pe hol, să fiu și eu cu tine când tragi apa, orice altă soluție specifică situației voastre, o alegeți împreună pe cea care vi se potrivește amândurora.
  Concentrați-vă amândoi pe soluții. Adică în locul unei discuții de două ore despre cine strânge jucăriile căutați o variantă cu care să fiți amândoi de acord. ”Cum vrei să facem? Tu ce părere ai despre?” Este foarte posibil ca la început el să nu vină cu sugestii așa că încearcă să propui tu soluții, alegeți-o pe cea care este convenabilă pentru amândoi: strângem împreună, tu strângi iepurii și eu piesele de construcție, le strângem în timp ce dansăm salsa, le strângem în timp ce imităm animalele preferate etc.

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI