Dublu test - Totul Despre Mame

Dublu test

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  onutza_red acum 2 ani, 1 lună.

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #120089

  maryann
  Participant

  Puteti sa imi spuneti si mie va rog cum decurge dublu test? Intre saptamanile 12-14 de sarcina trebuie sa merg pentru dublul test si voiam sa stiu ce fel de ecografie se face – ecografie pe burtica sau transvaginala? Mai presupune si altceva? Multumesc

  #120255

  Ana-Maria Bololoi
  Participant

  Pentru dublu test se face ecografie pe burtica si vei afla despre cum s-a dezvoltat bebe. Eu atunci am aflat si sexul lui bebe, e baiat. O sa-i masoare osul nazal, translucenta nucala, o sa-ti spuna cat cantareste, cat masoara, o sa se uite pe rand la toate organele si o sa-l vezi efectiv ce face in burtica. O sa fie emotionant! 😉

  #120257

  onutza_red
  Participant

  Eu am facut odata cu ecografia abdominala si un test de sange pentru detectarea anomaliilor genetice. Rezultatele au venit dupa aproximativ 10 zile si au fost coroborate cu cele de la examenul ecografic.
  Dar cu zice si Ana Maria Balaloi este foarte frumos si emotionant 🙂 Sarcina usoara

  #120254

  onutza_red
  Participant

  Eu am facut dublu test odata cu morfologia de trimestru 2 la 23 de saptamani. Morfologia se face de obicei intre 19 si 23 saptamani si presupune masuratori ale fatului, organelor lui,circulatiei sanguine cu ajutorul ecografului si se face ecografie abdominala. Dublul test se face in paralel cu aceasta si presupune recoltatrea de sange. Rezultatele se coroboreaza pentru a vedea daca exista vreo anomalie de dezvoltare a fatului. Rezultatele analizelor de sange dureaza undeva in jur de 10 zile. Daca medicul considera necesar se mai face si triplu test apoi amnioncenteza.
  Ecografia transvaginala se face mai mult la inceputul sarcinii si apoi pentru a verifica starea colului: daca e inchis sau deschis si cati mm are. Cel putin asa a fost in cazul meu.
  Sper ca ti-am fost de ajutor. Multa sanatate tie si lui bebe si sarcina usoara.

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI