Jucăriile şi stereotipurile de gen

Acest subiect conține 0 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  TOTUL DESPRE MAME acum 2 ani, 1 lună.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #115764

  Copiii învaţă prin joacă, iar diferite tipuri de jucării îi învaţă lucruri diferite.

  Jucăriile pentru băieţi sunt în general axate pe acţiune, aventură, tehnologie sau construcţie. Acestea îi încurajează pe copii să fie activi, le dezvoltă abilităţile matematice, de orientare în spaţiu, abilităţile motorii grosiere, capacitatea vizuală, dar şi pe cea de a-şi asuma riscuri.

  Jucăriile pentru fete sunt în schimb axate pe jocul de rol şi încurajează foarte mult dezvoltarea inteligenţei emoţionale şi a abilităţilor verbale. Tot în jumătatea roz a magazinelor sunt şi majoritatea jucăriilor din seria “arts and crafts”, care dezvoltă abilităţile motorii fine, creativitatea şi perseverenţa.

  Cine a spus că fetele trebuie să primească bucătării roz și băieții camioane bleu? Tu ce fel de jucării cumperi pentru baiețelul respectiv fetița ta?

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

durerile abdominale în sarcină

Durerile abdominale în sarcină. De ce apar și când sunt urgență...

De ce apar durerile abdominale în sarcină. Simptomele lor sunt normale sau ai nevoie de consultul de urgență al unui medic? Unele dureri abdominale apărute...

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI

Un parinte informat este un parinte relaxat

Aboneaza-te cu Facebook
Bifeaza ce te intereseaza: