Nașterea în apă - Totul despre mame

Nașterea în apă

Etichetat: 

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  irina ioana acum 2 ani, 4 luni.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #113911

  Nașterea în apă

  Această procedură de uşurare a naşterii a fost intens promovată anii 2000 şi în ţara noastră, după succesul de care s-a bucurat în anii ’80 si ’90 Occident. Pe de altă parte, primele dovezi ale lipsei de durere în cazul unei naşteri în mediu subacvatic au fost oferite sub forma unor filmuleţe, dar şi a unor articole publicate în ziare de pe întreg globul de mame aflate în ţările din fostul bloc sovietic, despre care se ştia că sunt obişnuite de multă vreme cu această modalitate prietenoasă de a aduce copii pe lume. Naşterea în apă caldă, care se referă la introducerea gravidei într-o cadă atunci când încep contracţiile dureroase, facilitează dilataţia şi atenuează durerea din zona lombară, favorizând desfăşurarea optimă a naşterii. Totodată, specialiştii care sunt de partea acestei naşteri susţin că trecerea bebeluşului dintr-un mediu plin de lichid într-un mediu similar face şi mai uşoară pentru copil tranziţia dintre interior şi exterior, accentuând şi că această metodă de naştere reduce riscul de traumatisme vaginale pentru mamă. De reţinut că mama poate alege dacă expulzia are loc în apă sau doar travaliul, în timp ce medicul este cel în măsură să stabilească concret modalitatea în care ajunge copilaşul pe lume, în funcţie de evoluţia travaliului.

  Dacă şi printre voi se numară mămici care au avut posibilitatea sa nască în apă, aşteptăm cu mare drag să ne povestiţi experienţa voastră!

  #113922

  Nushi
  Participant

  Ce avantaje are nasterea in apa? A nascut cineva in apa in Romania?

  #113955

  irina ioana
  Participant

  Buna, nu prea am experienta la scris dar o sa va povestesc un pic cum a decurs nasterea fiului meu.

  Dupa o sarcina foarte buna, fara nici o complicatie, in ziua cand se implineau 40 de saptamani, dupa spusele medicilor, era o luni seara pe la ora 21, mi s-a rupt apa, nu toata de-o data, simteam asa mici scurgeri, nu m-am speriat, ma asteptam de acum in orice moment 🙂 i-am spus sotului sa mergem totusi la spital sa vedem daca intr-adevar vine bebe., avand in vedere ca nu aveam nici o contractie. Ajunsi la spital m-au internat pe la ora 23, dupa analizele de rigoare si dupa ce ii inebunisem pe toti ca eu vreau sa nasc in apa 🙂

  Ne-am cazat frumos in camera si pe la ora 3 au inceput contractile, le-am suportat foarte bine, ajutata tot timpul de sot. La 7 dimineata a venit asistenta eram dilatata de 6, m-au coborat la monitorizare, la ora 9 era totul pregatit pt venirea lui Alexandru, am intrat in bazin/cada. Tin sa mentionez ca tot timpul sotul a fost cu mine, mai aveam o asistenta si o „incepatoare” noi 4, intr-un salon in care lumina intra pe o fereastra fooooarte mica, fara becuri aprinse sa ma orbeasca, nici o armata de oameni pe langa mine….doar noi 4. Sa precizez ca asistenta ma anima tot timpul, imi canta, imi vorbea fooarte frumos. Am inceput sa imping, am stat asa vreo 2 ore, in toate pozitile,in cap mai trebuia sa stau :))

  La 11:03 iesea Alex! Bucurie! Un pui de om de 4,200 kg si 54,5cm. Cum a iesit mi l-au pus direct pe piept, l-au acoperit cu un prosopel si i-au pus o caciulita. Apoi asa cum statea el pe pieptul meu ne-au scos afara din apa, de o mana sotul de alta asistenta, ne-am asezat pe pat, bebe tot timpul la mine, deja era conectat la tzitzi. Si aici a inceput chinul meu…scosul placentei, trebuia sa ma coase, nu aveam epidurala pusa, mi-au pus un pic de anestezie locala. Dupa 2 ore ne-au dus in salon. In nici un moment nu l-au luat pe Alex de langa mine. Veneau ele cu aparatura necesara pt toate analizale ce urmau sa ii faca. Dupa 2 zile am plecat acasa 🙂

  Azi am un flacau de 10 luni 🙂 si o poveste de nastere pe care n-am sa o uit niciodata.

   

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI