Reteta cu legume

Acest subiect conține 7 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  cosmina123 acum 2 ani, 2 luni.

Vizualizare 8 articole - 1 la 8 (din 8 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #109948

    cosmina123
    Participant

    Reteta cu legume – Orez portocaliu (+8 luni)

    Urmatoarea reteta e foarte simpla. Aveti nevoie de:
    – orez brun fiert foarte bine
    – legume portocalii la alegere. Ale mele: cartof dulce, dovleac (ex. placintar), morcov, pastarnac.
    Legumele se fierb 10 minute la abur, se maruntesc cu furculita si se amesteca in orezul brun fiert.
    Bon apetit!

    Fetitei mele i-a placut foarte mult acest fel de mancare, n-am dat niciodata gres cu el. 😉

    #109949

    cosmina123
    Participant

    Piure verde (+8 luni)

    – mazare
    – pastarnac
    – ardei (orice culoare; eu am folosit cuburi congelate, asa ca am avut toate culorile: verde, rosu, galben)
    – brocoli

    Se pregatesc 10 minute la abur, iar cand sunt moi, se fac piure. La asta se adauga paste (alfabet, stelute – orice paste care pot fi mancate de bebelusi), optional un praf mic-mic de sare si/sau ulei de masline.
    Va dorim pofta buna! 😉

    #109955

    cosmina123
    Participant

    Mei (fiert inainte) + morcov + fasole verde + un pic de ghimbir ras + brocoli = love.

    #109956

    cosmina123
    Participant

    Chiftele pentru piciulet:
    sfecla + morcov + telina + mazare + un galbenus + un pic de faina + ceapa verde + un usturoi.
    Legumele se dau prin razatoare sau se toaca – dupa caz. Mazarea se zdrobeste cu furculita.
    Se amesteca toate cu galbenusul si faina. Pasta obtinuta va fi foarte consistenta. Se ia cu lingura si se formeaza medalioane in tigaia incinsa (teflon neaparat, altfel nu merge). Nu pun ulei, ca ar insemna ca le prajesc, si nu dau prajeli la bebelus.
    Se lasa sa se friga pana cand e gata oul.
    Fetita mea le mananca simple sau cu iaurt.

    #110061

    cosmina123
    Participant

    Mei cu supa de pui

    – Mei (lasat cu o noapte inainte la hidratat) fiert la abur
    – supa de pui care contine:
    – fasole verde, morcov, brocoli, cartof dulce, mazare, conopida, praz – fierte la abur si pasate/tocate marunt impreuna cu carnea
    – marar, cimbru, ulei de masline

    #110340

    miamarinp
    Participant

    TOCANITA DE LEGUME
    ngrediente

    (pentru 2 portii)

    un cartof mediu

    un morcov

    2 – 3 buchetele de broccoli

    1 dovlecel

    2 buchetele de conopida

    cateva pastai de fasole verde sau cateva boabe de mazare

    o ceapa mica

    un catel de usturoi

    2 linguri de suc de rosii

    patrunjel

    Mod de preparare

    1. Morcovul si ceapa se curata se dau prin razatoarea mica si se calesc putin in ulei. 2. Se adauga, cartoful taiat cubulete mici, dovlecelul taiat cubulete mai maricele, conopida, broccoli, fasolea, catelul de usturoi si un praf de sare si apa, si se lasa la fiert. 3. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga si sucul de rosii sau bulionul.
    4. Cand sunt gata, se adauga patrunjelul tocat fin si se mai lasa pe foc 5 minute.

    #110555

    miamarinp
    Participant

    Ingrediente:

    5 cartofi mari
    800 g – 1kg de brocoli
    3 oua
    200 g smantana
    3 rosii
    150 ml lapte
    telemea si cascaval ras dupa placere
    sare
    piper
    2 nuci de unt

    Preparare:

    Se curata cartofii de coaja, se fierb, dar nu prea tare, pe jumatate, se oparesc brocolii in apa cu sare. Se unge o tava cu unt, se pune un rand de cartofi taiati felii subtiri, peste se pune un rand de brocoli, apoi branza rasa, felii de rosii, se repeta cu cartofi, brocoli, branza, rosii.

    Se amesteca ouale cu smantana, lapte, sare, piper, un pic de delicat si se toarna peste, se coace la foc moderat.

    Timp Preparare: nementionat
    Complexitate: redusa

    #110960

    cosmina123
    Participant

    Orez roz
    – orez brun
    – ardei rosu
    – brocoli
    – sfecla rosie
    – ghimbir
    – praz

    Legumele se fierb la abur (orezul separat, pentru ca necesita un timp de fierbere mai mare). Cand sunt gata, se zdrobesc cu furculita si se amesteca in orez.
    Mancarea iese foarte parfumata de la ghimbir; e dulceaga si are o culoare foarte frumoasa, rozalie, ceea ce o face apetisanta pentru bebei.

Vizualizare 8 articole - 1 la 8 (din 8 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI

Un parinte informat este un parinte relaxat

Aboneaza-te cu Facebook
Bifeaza ce te intereseaza: