Sarcina extrauterina

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Alexandra Pop acum 1 an, 3 luni.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #140534

  Mamica_Cleo
  Participant

  Simptomele unei sarcini extrauterine

  O sarcină extrauterină (ectopică) apare atunci când oul fertilizat se ataşează într-un loc aflat în afara uterului. Mai mult de 90% din sarcinile ectopice se situează într-una din trompele uterine. Alte poziţionări sunt rare, însă nu imposibile. Oul fertilizat se mai poate așeza în colul uterin, într-un ovar, sau în cavitatea abdominală.

  Simptomele clasice ale unei sarcini ectopice sunt întârzierea ciclului, durere în partea inferioară a abdomenului şi sângerări vaginale, care apar în primele 6-8 săptămâni de sarcină. Cu toate acestea, simptomele variază de la caz la caz, fiind posibil chiar să nu apară niciun simptom, şi doar o ecografie de rutină putând să dea verdictul.

  S-a confruntat cineva cu aceasta problema si ne poate spune mai multe amanunte?

  #140542

  Alexandra Pop
  Participant

  Eu m-am confruntat cu aceasta problema…acum vreo 2 ani am fost foarte bucuroasa cand am descoperit ca testul de sarcina a iesit pozitiv. Insa la scurt timp dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, intr-o dimineata, am inceput sa simt dureri ingrozitoare in partea dreapta a abdomenului. Am mers de urgenta la spital si dupa ce medicul mi-a facut o serie de analize sarcina si o ecografie mi-a spus ca este vorba de o sarcina ectopica. Mi-a spus ca trebuie sa luam masuri urgente pentru ca mi se poate rupe trompa uterina si am ajuns la operatie. Mi-a fost foarte frica insa medicul meu, in care am mareee incredere, m-a asigurat ca o sa pot ramane iar insarcinata si asa a fost…

  Multa sanatate mamici!

  #140538

  Alice: „Mie mi-a iesit un test de sarcina pozitiv (Sure check) chiar daca era sarcina extrauterina. imediat am facut analize de sange si eco si a fost tratata problema medicamentos.dupa 2 ani am ramas insarcinata si am nascut un baietel sanatos.intr-adevar, trompa pe care a fost sarcina extrauterina nu a fost cea care a eliberat oul.oricum, nu cred ca o sarcina extrauterina trebuie sa descurajeze,ci din contra trebuie perseverat.chiar daca si mie mi s-a spus ca posibilitatea unei noi extrauterine este mare, nu a fost cazul.bafta viitoarelor mamici!”

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

durerile abdominale în sarcină

Durerile abdominale în sarcină. De ce apar și când sunt urgență...

De ce apar durerile abdominale în sarcină. Simptomele lor sunt normale sau ai nevoie de consultul de urgență al unui medic? Unele dureri abdominale apărute...

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI

Un parinte informat este un parinte relaxat

Aboneaza-te cu Facebook
Bifeaza ce te intereseaza: