Sarcina extrauterina - Totul Despre Mame

Sarcina extrauterina

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Alexandra Pop acum 1 an, 5 luni.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #140534

  Mamica_Cleo
  Participant

  Simptomele unei sarcini extrauterine

  O sarcină extrauterină (ectopică) apare atunci când oul fertilizat se ataşează într-un loc aflat în afara uterului. Mai mult de 90% din sarcinile ectopice se situează într-una din trompele uterine. Alte poziţionări sunt rare, însă nu imposibile. Oul fertilizat se mai poate așeza în colul uterin, într-un ovar, sau în cavitatea abdominală.

  Simptomele clasice ale unei sarcini ectopice sunt întârzierea ciclului, durere în partea inferioară a abdomenului şi sângerări vaginale, care apar în primele 6-8 săptămâni de sarcină. Cu toate acestea, simptomele variază de la caz la caz, fiind posibil chiar să nu apară niciun simptom, şi doar o ecografie de rutină putând să dea verdictul.

  S-a confruntat cineva cu aceasta problema si ne poate spune mai multe amanunte?

  #140542

  Alexandra Pop
  Participant

  Eu m-am confruntat cu aceasta problema…acum vreo 2 ani am fost foarte bucuroasa cand am descoperit ca testul de sarcina a iesit pozitiv. Insa la scurt timp dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, intr-o dimineata, am inceput sa simt dureri ingrozitoare in partea dreapta a abdomenului. Am mers de urgenta la spital si dupa ce medicul mi-a facut o serie de analize sarcina si o ecografie mi-a spus ca este vorba de o sarcina ectopica. Mi-a spus ca trebuie sa luam masuri urgente pentru ca mi se poate rupe trompa uterina si am ajuns la operatie. Mi-a fost foarte frica insa medicul meu, in care am mareee incredere, m-a asigurat ca o sa pot ramane iar insarcinata si asa a fost…

  Multa sanatate mamici!

  #140538

  Alice: „Mie mi-a iesit un test de sarcina pozitiv (Sure check) chiar daca era sarcina extrauterina. imediat am facut analize de sange si eco si a fost tratata problema medicamentos.dupa 2 ani am ramas insarcinata si am nascut un baietel sanatos.intr-adevar, trompa pe care a fost sarcina extrauterina nu a fost cea care a eliberat oul.oricum, nu cred ca o sarcina extrauterina trebuie sa descurajeze,ci din contra trebuie perseverat.chiar daca si mie mi s-a spus ca posibilitatea unei noi extrauterine este mare, nu a fost cazul.bafta viitoarelor mamici!”

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI