Evenimente pentru copii în weekendul 2 – 4 februarie, în București și în țară

Anca Vlad

Weekendul 2 – 4 februarie, cel care precede vacanța intertrimestrială, vine cu numeroase surprize pentru cei mici. Ateliere, multe piese de teatru și filme animate, într-un cuvânt – distracție. V-am selectat cele mai intereseante locuri de petrecere a timpului liber în București și în țară.

VINERI, 2 februarie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Joc și rock     

Prima premieră a anului 2018 la Opera Comică pentru Copii va fi  „Joc și Rock”, după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, în regia lui Cristian Mihăilescu, creatorul a numeroase producții de succes pe scena acestui teatru. Una dintre primele operete românești, „Crai Nou” se bazează pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbește despre un mit: în nopțile cu lună nouă se împlinesc dorințele îndrăgostiților.

 

 

ARENA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI

Poveste de iarnă      

Vino în incinta Arenei Naționale – intrarea Maior Coravu  – unde poți explora tărâmul de poveste. Patinoarul, trenulețele, caruselul, Moș Crăciun, artiștii tăi preferați și multe alte surprize te vor fermeca pe loc, și vei dori să te întorci. În fiecare zi, în intervalul orar 10.00 – 22.00, puteți explora tărâmul de poveste, bucurându-vă împreună cu familia de magia sărbătorilor de iarnă. Intrarea este liberă în fiecare zi.

MUZEUL „GRIGORE ANTIPA”

O prietenie regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944  

Expoziția spune povestea unei prietenii, care învăluie patru generaţii ale Familiei Regale, prietenie dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite din colecțiile muzeelor partenere. Primele pagini ale acestei povești au fost scrise la Peleș în octombrie 1892, când Grigore Antipa, tânăr eminent, școlit la o prestigioasă universitate din Germania, are deosebita onoare de a-i prezenta Regelui Carol I planurile sale de viitor. Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, de marți până vineri, între orele 10.00 și 18.00 iar în weekend între orele 10.00 și 19.00.

 

HAPPY CINEMA

Primul Crăciun   

Urmărește povestea măgarului Bo și a prietenilor săi, în timp ce devin eroii anonimi ai primului Crăciun. Bo, un măgar mic și curajos, visează la o viață dincolo de munca sa zilnică de la moara din sat. Într-o zi, el își găsește curajul de a se elibera și în cele din urmă pornește în aventura viselor sale. În călătoria sa, el face echipă cu Ruth, o oaie drăgălașă care și-a pierdut turma și Dave, un porumbel cu aspirații înalte. Filmul poate fi vizionat în weekend, in fiecare zi fiind programate câte patru proiecții.

 

 

SÂMBĂTĂ, 3 februarie

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Caragiale pentru copii

După succesul trilogiei „Creangă 180” din stagiunea trecută, colecție de spectacole alcătuită din „Ivan Turbincă” (48 de reprezentații, 4.500 de spectatori), „Harap Alb” (45 de reprezentații, 4.200 de spectatori) și „Punguța cu doi bani” (cu 5.000 de spectatori în 51 de reprezentații), regizoarea Gabriela Dumitru propune, în stagiunea 2017/2018, adaptări după textele altui mare autor român, Ion Luca Caragiale. După acest spectacol, în premieră la Opera Comică pentru Copii, cei mici se vor putea bucura de o nouă surpriză: ora de benzi desenate.

CLUBUL ȚĂRANULUI

Laboratorul muzical al Marucăi 

Maruca Iordan

Laboratorul muzical al Marucăi este un amestec original de copilărie, tradiție și experiment. Membrii grupului provin din două familii: una de sânge (familia Iordan, din care fac parte Maruca Iordan și părinții ei: Beatrice și Florin) și alta spirituală (grupul trei parale, din care fac parte cei doi părinți împreună cu Daniel Pop). Repertoriul este variat și include: cântece de copii, melodii tradiționale, compoziții proprii, cover-uri originale ale unor piese cunoscute – toate altoite pe instrumentele tradiționale românești: fluiere, caval, cimpoi, cobză, țiteră, drâmbă, gordună, tobă, dairea.

PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR

Lampio și grăuntele de lumină    

Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găsească. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumina? Și uite așa apar miracole, magie, prieteni și provocări, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă menirea în viață, pentru că el asta caută, de fapt.

SPORTCAFE

Jocuri și joacă fără tabletă    

Sportcafe și Antrenorul De JOACA continuă petrecerile cu jocuri pe echipe: două ore de provocări pentru corp și pentru minte, cooperare și distractie! Miza: distracția și legarea prieteniilor în lumea reala nu doar în cea virtuală. Vom bifa cât de multe jocuri putem în timpul petrecut, iar cele care vor rămâne nebifate le vom juca la urmatoarea Joacă fără tablet. Te bagi?

PLAYOUTH

Atelierul „Te rog și mulțumesc” pentru copii

În cadrul atelierului vor fi abordate bunele maniere în ipostazele zilnice ale copilului: acasă, la şcoală, la joacă, pe stradă, în societate. Micuții vor fi însoţiți în diversele roluri pe care sunt nevoiți să și le asume de-a lungul zilei. Atelierul îi oferă copilului tău ocazia de a conștientiza cât de importante sunt bunele maniere.

HAPPY CINEMA

Paddington 2   

filme-de-vazut-in-familie-totul-despre-mame

Cel mai simpatic ursuleţ revine în decembrie pe marile ecrane cu o nouă aventură care va încânta întreaga familie. Paddington trăieşte fericit alături de familia Brown în Windsor Gardens, unde s-a integrat de minune dăruind fericire şi marmeladă pe oriunde ajunge. În timp ce caută cadoul perfect pentru cea de-a 100 a aniversare a mătuşii Lucy, emblematicul personaj găseşte o carte unicat în anticariatul domnului Gruber.

CARO HOTEL BUCUREȘTI

Gărgărița morocănoasă  

Gărgăriţa morocănoasă încă nu ştie să spună „te rog” sau „mulţumesc”, nu împarte lucrurile cu ceilalţi, este cam lăudăroasă şi se crede mai puternică decât oricine. Oare e bine să se poarte aşa? Această poveste antrenantă ne arată cât de important este modul în care ne purtăm unii cu alţii.

CLUB EDUCAȚONAL MIRUNA

Pe nisip      

barbati care se joaca in nisip

Teatrul din Podul Meu vine la Clubul Miruna cu un spectacol-atelier de invăţare creativă prin teatru pentru copilaşii intre 1 si 3 ani. Spectacolul este structurat in jurul poveştilor care se nasc într-o zi de joaca în nisip, în jurul obiectelor găsite pe o plajă nu neapărat însorită. La final, copiii vor avea parte de o experienţă senzorială nisipoasă.

 

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Albă ca Zăpada

Spectacolul îmbină mai multe tehnici de animație: păpuși mari, păpuși compuse, păpuși alături de actori la vedere, tehnica black light. Spectacolul urmărește firul narativ al poveștii clasice într-o cheie umoristică, prietenoasă cu publicul de toate vârstele.

TEATRUL COQUETTE

Păzitoarea de gâște și falsa prințesă   

Un prinț care trebuie să dea dovadă de trei virtuți – bunătate, modestie și loialitate, pentru a dezlega misterul unei frumoase fete care apare doar în nopțile cu lună și al unei prințese din palat, despre care inima îi spunecă nu este cine pare a fi. În ajutorul lui sare o slujnică bonomă, cu puteri magice. O poveste în care binele învinge, în tradiția basmelor clasice, pe gustul celor mici.

TEATRU LA CINEMA

Crăiasa Zăpezii

Fetița Gretchen și băiețelul Karl erau buni prieteni și țineau unul la altul ca și cum ar fi fost frate și sora. Dintr-o dată liniștea lor este tulburată de Crăiasa Zăpezii care, o dată cu apariția primilor fulgi de nea, îl răpește pe Karl. Gretchen pornește hotărâtă și neînfricată la un drum lung până la palatul de Cleștar!

Punguța cu doi bani     

O babă hapsână, un moș sugubâț, un cocoșel isteț și descurcăreț și un boier avar nu pot fi decât ingredientele unei povești pline de haz, cu aventuri și încurcături ca în basmele lui Creangă!  Spectacol live de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 7 ani.

DUMINICĂ, 4 februarie

BERĂRIA GERMANĂ (ORĂȘELUL COPIILOR)

Prințesa mofturoasă 

A fost odată o preafrumoasă prințesa răsfățată de toată lumea, în special de părintii ei care nu mai știau ce să facă să-i intre în voie. Cu toate că trăia într-un palat minunat înconjurată de bogății și de tot ce-și putea dori, ea nu era fericită. În poveste apare Spiridușul pădurii de aur care a trimis-o pe Zâna cea Bună să incerce s-o convingă pe prințesă să meargă la balul regatului vecin ca să-l cunoască pe frumosul prinț.

Alice în Țara Minunilor 

Spectacolul interactiv se adrează copiilor mari și mici. Alice le va arăta o lume în care muzica dansează, iepurașii sunt grăbiți, pălăriile sunt prea mari, ușile nu se deschid, florile glumesc, pisicile vorbesc, iar cărtile de joc sunt regale. Aici, Alice poate fi când mare, când mică, rămânând mereu copil.

BISTRO 37-39

Să învățăm să dansăm vals

Duminica petrecem in familie, asa că ia-i pe cei mici și vino la BISTRO 37-39. Trupa de teatru „Cartea Poveștilor” îi așteaptă pe prichindei la joacă, cu spectacole interactive și amuzante. Duminica aceasta învață să danseze vals și se vor bucura de face painting.

ȚĂPUȘELE

Aluat sărat, hai la modelat!    

Atelierul este recomandat copiilor cu vârste între 1-4 ani. Cui nu-i place să se joace cu făina şi apa? Hai să le amestecăm, să le frământăm, să le modelăm, dar înainte de toate să ascultăm o poveste animată de personaje din aluat!

CLUBUL ȚĂRANULUI

Paiațe haioase. Atelier creativ

Copiii își vor crea propria Paiață colorată, veselă și pusă pe șotii. Vor folosi – paie, hârtie creponată, sârmă plușata, zâmbete și multă bună dispoziție. Pret 30 lei/copil.

PLAYOUTH

Atelier de origami pentru copii

Suntem convinși că ați auzit de arta plierii hârtiei, însă știți oare beneficiile pe care Origami le aduce în dezvoltarea creativității și a răbdării copilului? Atelierul care se desfășoară între orele 11.00 – 12.30 îi oferă copilului ocazia de a învăța cum să creeze un obiect interesant, cum să înțeleagă tehnica plierii și să își dezvolte memoria.

LENTE (ARCULUI)

Recreația     

În fiecare duminică, mansarda din Lente (strada Arcului nr. 8) este pregătită de vizita piticilor cu activități (re)creative. În timp ce părinții se bucură de un binemeritat răgaz și o conversație placută, cei mici vor fi ghidați să descopere și să se descopere în ateliere felurite, de la teatru de umbre și mimă la benzi desenate și colaj. Atelierele sunt coordonate de actori, psihologi, artiști cu experiență, care le vor deschide celor mici gustul pentru creativitate și joc.

GAȘCA ZURLI

Vreau pupic de noapte bună      

La invitația Circului Metropolitan București, Gașca Zurli va susține primele spectacole din 2018, în sala mare, din B-dul Ștefan cel Mare. 5 spectacole diferite, câte unul în fiecare duminică.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

Ridichea uriașă      

Ridichea uriașă este un basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele. Bunicul a pus în grădiniță o ridiche; și a crescut ridichea aceea mare, mare, cât capul omului, și mai mare. Într-o zi, bunicul a încercat să smulgă ridichea din pământ; și apucând-o de frunze, trage și trage… dar ridichea nu s-a lăsat deloc.

Capra cu trei iezi      

În spectacol apar actori la vedere, păpuşi mari şi măşti, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini.

TEATRUL ION CREANGĂ

O poveste a porcului   

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

TEATRUL COQUETTE

Prințesa și bobul de mazăre  

Prințul trebuie convins să se căsătorească pentru binele împărăției. Cum își găsește el perechea, dacă nici nu vrea să audă de însurătoare? Se pare că niciuna dintre prințese nu este cea potrivită, pentru că el își dorește o prințesă adevărată. Cum se poate dovedi că o prințesă este adevărată?

TEATRU LA CINEMA

Pingolino   

Pingolino și Frozo pleacă împreună din povestea lui Fanfarone în cautarea Ținutului Cald și a Ținutului Rece, ținuturi pe care ei amândoi nu le-au văzut niciodată, și nici Fanfarone nu a scris despre acestea în povestea sa. În ajutorul lor apar: Arlechina, Crăiasa Zăpezilor, Zâna Soarelui, Tigrul Zorzo, dar și Prezentatorul Cantzone, singurul dintre personaje, care cunoaște întreaga poveste a scriitorului Fanfarone.

Frumoasa și bestia   

Una din cele mai încântătoare povești este cea a frumoasei Belle care trăiește alături de tatăl ei, un inventator trăznit, într-un orășel banal de provincie, unde cea mai mare provocare e să găsească noi metode de a respinge prietenia infatuatului Gaston! În cealaltă parte a orașului trăiește într-un castel lugubru Bestia…

Tărâmul înghețat   

Pe un tărâm obișnuit unde florile și fluturii primăverii aduceau numai bucurie, o iarnă nesfârșită pune stăpânire pe regat, și astfel sora cea mare află că are puteri magice. Va reuși mezina să salveze regatul și să o scape pe sora sa de blestem?

TEATRUL EXCELSIOR

Casa pisicii   

O poveste pentru copii și părinți despre prietenie, despre ce înseamnă să faci bine, să fii corect… Asta descoperă personajul principal, Pisica, înconjurată de prieteni și fără nicio grijă decât aceea de a se face plăcută și adorată. Însă simte, apoi, pe pielea (blana) sa ce înseamnă bunătatea, dar mai ales ce înseamnă să ai o familie și prieteni adevărați.

Weekendul 2 – 4 februarie în țară

BACĂU

Muzeul iluziilor. Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un vortex tunnel, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori până pe 28 februarie 2018, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău.

BRAȘOV

Venin – frumuseți de neatins. Lăsați acasă prejudecățile și teama de animale veninoase și veni la Centrul de Agrement și divertisment din Poiana Brașov.

O poveste cu marionete. Expoziția își propune să dezvăluie publicului brașovean un moment de început al teatrului de marionete din țara noastră, prin prezentarea colecției de marionete a familiei Şesan. Unde? La Muzeul Civilizației Urbane. Când? În fiecare zi de la ora 9.00.

GALAȚI

Talent show. Sâmbătă, începând cu ora 10.00, cei care vor să profite de o nouă oportunitate de a se face remarcarti, dar și cei care vor să-i susțină sunt așteptați la Casa de Cultură a sindicatelor.

ORADEA

Capra cu trei iezi. Spectacolul de duminică, orele 10.00 și 13.00, prezintă în imagini noi povestea și personajele, aratându-le copiilor ceea ce este bine şi ceea ce este rău.

PIATRA NEAMȚ

Tenis. Iubitorii tenisului de calitate sunt așteptați sâmbătă și duminică de la ora 8 la Sala Polivalenta, unde se va desfășura meciul de Cupă Davis dintre România și Luxemburg.

SIBIU

Crăiasa Zăpezii. Producția Teatrului Gong este un spectacol de animație în care cei mici sunt invitați să descopere aventura unei fetițe într-un tărâm magic, cu personaje fantastice sâmbătă de la ora 18.00 și duminică de la 11.00

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa