4 tratamente care vindecă acneea tardivă

TOTUL DESPRE MAME

Chiar dacă au trecut ani buni de când am dat bacalaureatul și de când am avut prima oară voie să stăm în oraș după miezul nopții (drept câștigat cu un 10 la teză de română, nu-i așa?), din păcate nu am scăpat și de toate problemele adolescenței. Specialiștii spun că sunt din ce în ce mai multe cazuri de acnee care apar după pubertate, așa că citiți cu atenție mai multe detalii despre cele 4 tratamente care vindecă acneea tardivă!

Dacă te confrunți cu un caz moderat sau grav de acnee, cel mai bine este să te sfătuiești cu un medic dermatolog despre tratamentul potrivit.

 

Care sunt cauzele acneei tardive?

 

Dacă la micul dejun obișnuiești să mănânci ceva dulce, dacă închei masa de prânz cu un desert și nu mergi la culcare fără o escală la sertarul cu dulciuri, e posibil ca acesta să fie motivul pentru care te confrunți cu coșuri: consumul zahăr. Specialiștii spun că una dintre cauzele apariției acneei tardive (în special pe bărbie și pe linia maxilarului) este consumul ridicat de zahăr.

În alte situații, putem să dăm vina pe stresul de la birou. Mailurile care necesită răspuns urgent nu încetează să sosească, pentru ședințe trebuie să te pregătești intens și totul se întâmplă contracronometru. Seara, când te privești în oglindă, observi câteva coșuri apărute din senin. Explicația este simplă: când atinge cote ridicate, stresul stimulează producerea cortizolului, un steroid care determină glandele sebacee să produce mai mult sebum, ceea ce duce la înfundarea porilor, inflamarea pielii și, în final, la apariția coșurilor.

Alte posibile cauze pentru apariția coșurilor sunt fluctuațiile hormonale, faptul că îți atingi des fața cu mâinile murdare, produsele cosmetice necorespunzătoare, schimbarea anotimpurilor, produsele de styling pentru păr care au contact cu tenul sau faptul că nu te speli corect pe față.

După ce identifici cauza acneei, trebuie să încerci să o minimizi pe cât posibil. În plus, poți să recurgi la patru tratamente care au rolul de a te scăpa definitiv de grija coșurilor!

 

1. Tratamentul pe bază acid salicilic

Este ideal pentru tratarea zonelor cu coșuri inflamate și dureroase, deoarece are proprietăți calmante și antiinflamatorii. Acidul salicilic pătrunde rapid în foliculul inflamat și îl curăță de microbi. Acest tratament este indicat pentru tenul uscat sau sensibil, fiind mai puțin iritant decât alte tratamente similare. Folosește o cremă pe bază de acid salicilic și aplic-o o dată pe zi, pe zonele afectate.

 

2. Tratamentul pe bază de retinoizi

Cremele pe bază de retinoizi nu sunt utile doar în prevenirea ridurilor, ci și în tratarea coșurilor. Retinolul sau vitamina A, aflat în compoziția cremelor anti aging, ajută la tratarea acneei deoarece inhibă producerea de sebum. Fără depozitele de sebum, bacteriile nu au cum să se mai dezvolte în jurul foliculilor și să creeze coșuri. Retinolul ajută și la regenerarea pielii. Atenție, este recomandat ca produsele pe bază de retinol să fie folosite o dată la două zile pentru a nu cauza înroșirea pielii.

 

3. Tratamentul pe bază de benzoil peroxid

La fel de des folosit ca acidul salicilic, benzoilul peroxid este o substanță întâlnită în produsele pentru tratamentul acneei și funcționează extrem de eficient. Benozilul peroxid este un agent antibacterian care distruge microbii ce cauzează formarea coșurilor. Poți opta pentru un gel de curățare care să conțină această substanță sau pentru o loțiun de curățare care trebuie aplicată pe coșuri de două ori pe zi. Pentru că benzoilul peroxid poate usca pielea destul de tare, este indicat să folosești și o loțiune fără ulei ca să hidtratezi.

 

4. Ulei de arbore de ceai

Acest ulei conține agenți antibacterieni care ajută la îndepărtarea bacteriilor care determină apariția coșurilor atunci când sunt blocate în pori. Înainte de a aplica uleiul din arbore de ceai pe față este recomandat să-l diluezi în apă, altfel riști să te confrunți cu iritații și cu înroșirea pielii. Prepară o soluție din 95 de ml de apă și 5 ml de ulei și aplică doar pe zonele cu probleme.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa