Alternative mai puţin periculoase pentru acetonă

Iulia Mirică
alternative-pentru-oja-totul-despre-mame

Ce alternative de dizolvanți pentru ojă avem în afară de acetonă?

Cele mai multe femei cred că o manichiură și o pedichiură impecabilă reprezintă unul dintre punctele pe care trebuie să le aibă mereu în vedere. Însă îndepărtarea lacului de unghii sau ojei reprezintă un proces mai puțin distractiv.

Există multe modalități pe care le puteți folosi pentru acest proces, însă ce alternative mai puțin periculoase decât acetona există și care este cea mai eficientă?

Cum funcționează dizolvanții pentru ojă?

Practic, există două tipuri diferite de dizolvanți pentru ojă sau lac de unghii: acetona și non-acetona. Cele mai multe branduri au ambele tipuri. Ambele tipuri de dizolvanți conțin un solvent (precum acetona) care funcționează prin dizolvarea particulelor rămase pe unghii. Ojele și lacurile de unghii conțin ingrediente precum rășini, plastifianți, pigmenți de culoare. Toate aceste ingrediente oferă un aspect frumos, însă nu sunt atât de ușor de eliminat.

Dizolvanți pe bază de acetonă

Acetona este un solvent foarte puternic și funcționează bine când vine vorba de îndepărtarea ojei. Dar este foarte dură, deoarece elimină multe uleiuri naturale de pe piele. De fapt, pielea va arăta mai albă de multe ori, dacă folosiți prea multă acetonă pe ea. Acest lucru înseamnă că ați uscat pielea. Cu toate că este cunoscută drept cel mai eficient mod de a îndepărta oja, este dură și usucă pielea, unghiile și cuticulele. Femeile cu unghiile uscate sau exfoliate ar trebui să evite utilizarea acesteia.

Dizolvanți fără acetonă

Îndepărtarea ojei se poate face și cu dizolvanți fără acetonă, pe bază de solvenți precum acetat de etil, alcool izopropilic și carbonat de propilenă. Chiar și dizolvanții etichetați ca naturali sau organici încă folosesc solvenți, doar că nu folosesc acetonă. De asemenea, au agenți de hidratare precum glicerină, pantenol și soia, pentru a minimiza efectul de uscare. Cu toate acestea, formulele organice nu dizolvă ojele la fel de eficient ca cele pe bază de acetonă, așa că va trebui să insistați. Un punct în plus adus de aceste produse este faptul că sunt mai puțin puternice decât acetona și usucă mai puțin pielea, unghiile și cuticulele. Dizolvanții fără acetonă în compoziție sunt perfecți pentru culorile deschisă de ojă și pentru femeile care au pielea și unghiile sensibile.

În orice caz, fie că folosești acetonă sau dizolvanță fără acetonă, asigură-te că îți hidratezi mâinile și unghiile de fiecare dată după ce îndepărtezi oja sau lacul de pe unghii, pentru a contracara efectele de uscare ale soluțiilor folosite.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa