Ingrediente pentru măştile împotriva punctelor negre!

Raluca Dumitrică
Lamaie si miere
Lamâia verde, iaurtul şi mierea sunt alimente cu proprietăţi antibacteriene pentru ten

Măştile împotriva punctelor negre trebuie să conțină miere, iaurt, scorţişoară şi lămâie verde

Alimente antibacteriene / Totul despre mame
Lamâia verde, iaurtul şi mierea au proprietăţi antibacteriene 

Multe dintre noi au tenul gras, iar acest tip de ten creează, de multe oriprobleme nu numai din cauza aspectului său lucios, ci şi pentru că favorizează apariţia punctelor negre. Iar problema acestor puncte negre este că, în cazul unui ten gras, se înmulţesc rapid şi sunt tot mai vizibile.
O soluţie naturală şi uşor de folosit pentru a reduce punctele negre este să-ţi faci tu singură nişte măşti pentru faţă în care să introduci alimente care să aibă proprietăţi antibacteriene. Acestea inhibă şi distrug germenii infecţioşi, care sunt răspunzători pentru apariţia punctelor negre, dar şi a inesteticelor şi chiar dureroaselor coşuri.

Punctele negre apar în urma depunerii de sebum, celule moarte şi bacterii la suprafaţa porilor

Punctele negre apar în momentul în care pielea elimină o cantitate mai mare de sebum, iar acest lucru se întâmplă de obicei la persoanele cu ten gras sau mixt. Acest tip de piele întâmpină dificultăţi în a reuşi să îndepărteze constant sebumul de la suprafaţa pielii, iar acesta se depune treptat în pori. Bacteriile şi microbii din atmosferă, produsele de machiaj şi un strat de celule moarte se adaugă sebumului existent, creând o combinaţie deloc prielnică tenului tău. Aceasta se manifestă sub forma unui şir de puncte negre, vizibile şi neplăcute. De fapt, punctele negre sunt nişte coşuri, dar, pentru că sunt „descoperite” şi intră în contact cu aerul, oxidează şi devin negre.

Ca să scapi de punctele negre, trebuie să te asiguri pentru început că urmezi un ritual corect de curăţare a pielii. Trebuie să foloseşti un gel special de curăţare sau o loţiune astringentă şi să eviţi săpunul care este de cele mai multe ori agresiv cu pielea. Foloseşte o dată pe săptămână şi un exfoliant, care te ajută să elimini toate impurităţile. Alege cu grijă crema de faţă, recomandat fiind ca aceasta să se absoarbă uşor şi să catifeleze pielea. O astfel de cremă este crema pe bază de argilă şi zinc. Dacă vei respecta acest ritual, vei avea şanse foarte mari să elimini dezvoltarea punctelor negre şi a coşurilor, deoarece acestea nu mai găsesc un teren fertil pe tenul îngrijit şi curat.
De reţinut şi că acest ritual de curăţare a pielii poate fi susţinut inteligent şi de introducerea unor alimente antibacteriene în măştile pentru faţă. Aceste alimente contribuie la reducerea punctelor negre, iar lista noastră te va ajuta cu siguranţă să beneficiezi şi tu de proprietăţile lor!

4 alimente antibacteriene împotriva punctelor negre şi pe care le poţi folosi în tratamentele homemade

1. Iaurtul este alimentul ideal pentru puncte negre şi pentru coşuri, datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antifungice. Acest produs lactat distruge impurităţile de la suprafaţa pielii şi o lasă curată şi proaspătă. Totodată, zincul şi acidul lactic din iaurt ajută la închiderea porilor, exfoliază celulele moarte, hidratând, în acelaşi timp. Iaurtul poate fi aplicat direct pe faţă sau poate fi amestecat cu diverse ingrediente, precum castraveţi, lămâie, miere, pentru a te bucura de mai multe proprietăţi benefice în acelaşi timp.
2. Mierea conţine o enzimă specială care produce un compus numit hidrogen peroxid, cu ajutorul căreia aceasta are proprietăţi antibacteriene. De aceea, când pătrunde în piele, mierea „atacă” bacteriile ce duc la apariţia punctelor negre şi ajută pielea să se refacă. Trebuie luat în calcul faptul că diferitele tipuri de miere au potenţiale antibacteriene diferite. Cea mai bogată miere în proprietăţi antimicrobiale este mierea de Manuka.

3. Lămâia verde (sau lime) este un aliat al femeilor cu tenul gras, predispus la apariţia punctelor negre. Cum acţionează? Îndepărtând celulele moarte cu ajutorul acidului citric, lăsând pielea mai curată şi mai strălucitoare, omorând bacteriile asociate cu apariţia punctelor negre şi cu petele maronii provocate de acnee şi acţionând ca un astringent – micşorând porii măriţi. Pentru a te bucura de aceste avantaje ale lămâii verzi, este recomandat să o incluzi în măştile de faţă pentru tenul gras şi să n-o foloseşti direct pe piele.

4. Scorţişoara acţionează în două feluri: este suficient de aspră că să exfolieze bine pielea, dar şi suficient de blândă ca să o catifeleze şi să nu o agreseze. Un scrub excelent pentru exfolierea tenului se poate face acasă folosind scorţişoară, zahăr, praf de copt şi apă. Acest amestec îndepărtează mizeria şi curăţă porii de punctele negre, lăsând pielea strălucitoare. Scorţişoara are proprietăţi antibacteriale, antivirale, antimicrobiale şi antiinflamatorii, vindecă acneea, uscând coşurile şi aducând mai mult oxigen la suprafaţa pielii, printr-o mai bună circulaţie a sângelui.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa