Protecția pielii iarna. Învață cum să ai grijă de ea în sezonul rece!

TOTUL DESPRE MAME
protecția pielii iarna femeie cu căciulă
Iată ce trebuie să știi despre protecția pielii iarna și despre cum să ai grijă de ea.
protecția pielii iarna femeie cu căciulă
Iată ce trebuie să știi despre protecția pielii iarna și despre cum să ai grijă de ea.

Protecția pielii iarna – Gerul nu este cel mai bun prieten pentru pielea ta

E atât de frig afară, iar gerul e aşa de neprietenos cu tine, încât nici nu-ţi mai vine să ieşi din casă. Din pricina temperaturilor extrem de scăzute pielea feţei şi a mâinilor are de suferit, iar efectele nocive ale vântului tăios de iarnă se văd destul de rapid. Dar pentru că nu poţi hiberna în timpul lunilor friguroase ca să eviţi toate aceste neplăceri, iată câteva sugestii pentru protecția pielii iarna:

Protecția pielii iarna – Remediu pentru buze uscate

Buzele suferă la fel de mult ca restul pielii dacă vin în contact cu temperaturi extrem de scăzute sau cu vânt şi zăpadă. O consecinţă a acestei expuneri la neplăcerile iernii este uscarea buzelor, crăparea lor şi provocarea unei senzaţii neplăcute de usturime.
O soluţie este să te înarmezi mereu cu un balsam de buze care te ajută să îţi hidratezi buzele şi să previi uscarea lor. O alternativă super-naturală este să-ţi iei cu tine puţin ulei de cocos într-un mic recipient, ulei pe care să-l foloseşti pe buze. Uleiul de cocos se absoarbe lent în piele şi nu e nevoie să-l aplici la fiecare 5 minute. Un alt avantaj al său este că rămâne solid la temperaturi scăzute.
Buzele deja uscate pot fi tratate şi seara, înainte să mergi la culcare, când poţi aplica pe ele puţină miere. Mierea are acţiune antiseptică şi grăbeşte vindecarea.

Protecția pielii iarna – Pielea arsă de soare

Din pricina că razele ultraviolete pătrund iarna prin pătura de nori, ele îţi pot afecta pielea la fel ca şi vara. Acest lucru se întâmplă mai ales la munte, unde zăpada le reflectă intens. Nu e de mirare că, dacă te afli pe pârtie într-o zi foarte însorită, soarele poate fi la fel de puternic ca pe perioada verii, iar efectele sale asupra pielii sunt extrem de asemănătoare cu cele exercitate în perioada estivală. Pentru că zăpada reflectă în jur de 85% din razele solare, riscul să-ţi arzi pielea este cu adevărat crescut.
Soluţia de prevenire a acestor arsuri este să aplici pe piele şi pe gât o cremă cu factor de protecţie, dar cu o consistenţă mai light decât cremele pe care le foloseşti vara. De exemplu, alege o crema cu un SPF 20, mai lejeră decât cele cu SPF crescut.
Un pont suplimentar este acesta: dacă ai probleme cu înroşirea pielii, cumpără-ţi o loţiune protectoare care să conţină şi oxid de zinc. Pentru situaţiile de maximă urgenţă poţi face următorul lucru: pielea arsă poate fi tratată cu ajutorul unor felii de castravete care se aplică pe zonele cu probleme. Astfel, disconfortul va fi diminuat, iar tenul va fi hidratat.

Protecția pielii iarna – Mâini crăpate

Mâinile crăpate sunt o consecinţă a pielii deja uscate, care a fost expusă la frig timp îndelungat, se înroşeşte şi pe suprafaţă căreia apar crăpături dureroase, de dimensiuni reduse.
Pentru vindecarea mâinilor cu pielea crăpată trebuie să aplici pe ele o o cremă grasă şi hidratantă, pe a cărei listă de ingrediente să se afle glicerină, unt de shea, unt de cacao şi ulei din sâmburi de struguri. Un alt sfat este să porţi doar mănuşi din materiale impermeabile şi să eviţi să te speli des pe mâini şi, mai ales, cu apă fiartă. Atât spălatul foarte des, cât şi temperatura ridicată a apei măresc uscăciunea pielii.
Un tratament de urgenţă constă în aplicarea pe zonele foarte uscate a unei cantităţi mici de ulei de măsline, pe care să o masezi până se absoarbe complet în piele.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa