Măşti naturale împotriva punctelor negre

Iulia Mirică

Sfaturi de beauty împotriva punctelor negre

Dacă sunteți predispuse la apariția puntelor negre, atunci avem atât vești bune, cât și vești rele pentru voi. Vestea proastă este că veți avea porii măriți și tenul gras toată viața. Vestea bună este că persoanele cu tenul gras nu fac riduri la fel de repede, deoarece pielea acestora nu este pe minus cu cantitatea de uleiuri.

Iată ce măști naturale puteți folosi împotriva punctelor negre!

Mască naturală cu bicarbonat de sodiu

Proprietățile antiseptice ale bicarbonatului de sodiu îl transformă în ingredientul perfect pentru a scăpa de punctele negre de pe față. Într-un pahar, se amestecă aproximativ o lingură de bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă, exact cât trebuie pentru a forma o pastă. Se aplică pe punctele negre, se lasă să se usuce (aproximativ 10 minute) și se clătește cu apă căldută. Puteți folosi acest remediu pentru a elimina punctele negre de 1-2 ori pe săptămână.

Mască naturală cu scorțișoară

Scorțișoara este un condiment antibacterian, ce poate fi folosit pentru prepararea unei măști aromatice pentru eliminarea punctelor negre de pe față. Se amestecă o lingură de scorțișoară cu două linguri de miere, până când se formează o pastă. Se aplică un strat subțire pe punctele negre, se lasă 15 minute să acționeze, după care se înlătură cu un demachiant (preferabil natural) și se aplică o cremă hidratantă.

Mască de față cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz calmează iritațiile, îndepărtează celulele moarte ale pielii și absorb excesul de ulei, pentru a ajuta la clarificarea tenului. Combinația de fulgi de ovăz cu iaurt este perfectă pentru eliminarea punctelor negre. Amestecați o linguriță de miere, sucul de la 4 roșii în suficienți fulgi de ovăz pentru a face o pastă. Se aplică pe față, ca un scrub, se lasă 10 minute și se clătește.

Mască naturală cu suc de lămâie

Sucul de lămâie conține acid citric, care elimină în mod natural pielea moartă, motiv pentru care se recomandă pentru porii înfundați. De asemenea, vitamina C din sucul de lămâie este antioxidant și stimulează producția de colagen a pielii, pentru a îmbunătății sănătatea pielii și reduce cicatricile provocate de acnee. Începeți procesul de curățare prin spălarea feței cu un demachiant natural. Strângeți aproximativ o linguriță de zeamă de lămâie într-un pahar. Înmuiați un tampon mic de vată în sucul de lămâie, tamponați punctele negre, lăsați 10 minute, după care clătiți cu apă rece. Alternativ, puteți lăsa acest tratament pe ten peste noapte.

Sfaturi pentru a preveni într-o oarecare măsură apariția punctelor negre:

1. Nu vă spălați pe față cu produse de curățare prea concentrate. Folosirea acestor loțiuni sau geluri va duce doar la o supraproducție de sebum, ceea ce înseamnă că punctele negre se vor întoarce mai repede decât v-ați aștepta.

2. Spălați fețele de pernă o dată pe săptămână, pentru a curăța celulele moarte ale pielii și uleiurile pe care le lasă fața în urmă.

3. Puteți șterge fața cu hârtie absorbantă pe tot parcursul zilei, pentru a absorbi uleiul înainte de a produce înfundarea porilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa