Scorţişoară pentru tratamentele de frumuseţe

Iulia Mirică
scortisoara-pentru-tratamente-de-frumusete-totul-despre-mame

Cum puteți folosi scorțișoară pentru tratamente naturale?

Până în anii 1800, scorțișoara era un produs scump și rar, fiind considerată chiar mai valoroasă decât aurul. Erau spuse povești despre originile acestui condiment, pentru a justifica prețul său exorbitant. Una dintre acești povești dezvăluia că scorțișoara putea fi găsită doar în canioane adânci, păzite de șerpi.

Acest condiment a fost folosit ca un remediu tradițional timp de secole, pentru numeroase boli și se crede că are beneficii anti-inflamatoare, antioxidante, antimicrobiene, precum și altele.

În zilele noastre, puteți găsi de obicei două tipuri de scorțișoară: Cassia și Ceylon. Scorțișoara Cassia este produsă în Indonezia și are un miros mai puternic, precum și o aromă mai pregnantă. Aceasta este varianta mai ieftină, care poate fi găsită de obicei în magazine. Varianta mai scumpă, scorțișoara Ceylon, are o aromă mai blândă, e mai dulce și este populară pentru gătit și pentru aromatizarea băuturilor calde, cum ar fi cafeaua sau ciocolata caldă.

Scorțișoară pentru acnee și pete

Scorțișoara te poate ajuta să scapi de accneea de pe corp atât prin uscarea pielii, cât și prin aducerea sângelului și oxigenului la suprafața pielii. Se amestecă 3 linguri de miere cu 1 lingură de scorțișoară și se aplică această pastă pe coșuri. Se lasă să acționeze pe timpul nopții. Ai putea aplica, de asemenea, un strat subțire pe față ca o mască, case se lasă aproximativ 20 de minute, după care se clătește cu apă caldă. Din cauza faptului că măștile cu scorțișoară pot irita pielea, acestea nu ar trebui să se aplice mai mult de o dată pe săptămână.

Scorțișoară pentru buze mai voluptoase

Pentru a adăuga un pic de volum buzelor tale, se aplică pur și simplu un balsam de buze natural pentru strălucire, după care se tamponează un pic de scorțișoară pe deasupra. Se freacă amestecul timp de câteva secunde și se lasă să stea aproximativ un minut pe buze. Vei simți mici furnicături pe buze, din cauza taninului din scorțișoară, care are un efect astringent.

Scorțișoară pentru curățarea feței (tratament pentru pielea uscată)

Pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii și a restabili strălucirea și catifelarea, poți lua în considerare acest exfoliant pe care îl poți prepara acasă, fără prea multă bătaie de cap. Pentru acest exfoliant, va trebui să folosiți:

1/2 cană cu sare grunjoasă sau sare de mare
1/4 cană cu ulei de migdale
1/8 cană cu ulei de măsline
2-3 linguri de miere
1 lingură de scorțișoară

Se amestecă toate aceste ingrediente și se se aplică pe față, după care se clătește bine cu apă călduță.

Scorțișoara poate veni în ajutor și în momentul în care te tai și nu ai un antiseptic la îndemână, însă fii atentă la cantitatea pe care o folosești, pentru că poate ustura. De asemenea, scorțișoara stimulează și creșterea părului. Poți face o mască de scorțișoară cu miere și ulei de măsline sau cocos o dată pe săptămână. Nu îți face griji în cazul în care simți furnicături de pielea capului, înseamnă că își face efectul.

Citește și:
Tratamente de înfrumuseţare cu ceai verde
Zeamă de lămâie pentru păr
Tratamente naturale pentru cearcăne şi pungi
Măşti naturale pentru întărirea firului de păr
Remedii naturale pentru iritaţiile după epilare

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa