Tot ce trebuie să știi despre uleiul din sâmburi de struguri

După ce vinul este extras din boabele de struguri, rămân semințele, aparent nefolositoare. După aceea, însă, din ele se obține un adevărat elixir al frumuseții: uleiul din semințe de sâmburi de struguri. Acesta este folosit la scară largă în industria cosmetică și se regăsește adesea în loțiuni de corp, săpunuri, șampoane, balsamuri de păr. Și pe bună dreptate: uleiul din semințe de struguri conține un pachet extraordinar de antioxidanți: flavonoizi, polifenoli, tanine, antocianine și proantocianine. De asemenea, uleiul din sâmburi de struguri conține diverși acizi benefici celulelor pielii: oleic, linoleic, palmitic și stearic. Este interesant de știut că uleiul din sâmburi de struguri conține antioxidanți de câteva ori mai puternici decât vitamina E și vitamina C. V-am convins să-l includeți în rutina voastră de frumusețe? Iată mai jos cinci motive care vă vor face să nu mai stați pe gânduri:

5 beneficii pe care uleiul din semințe de struguri le aduce pielii tale

1. Este un hidratant excelent pentru pielea corpului, mai ales dacă există o tendință de uscare. Uleiul poate fi aplicat direct pe piele o dată sau de două ori pe zi, sau poate fi amestecat cu produsul cosmetic pe care îl folosești în mod regulat (loțiune de corp, cremă). Uleiul din semințe de struguri are o textură ușoară, pătrunde rapid în piele și nu produce iritații.

2. Are proprietăți antiîmbătrânire. Datorită antioxidanților pe care îi conține, uleiul din semințe de struguri luptă eficient împotriva radicalilor liberi. Pentru prevenirea ridurilor premature, este recomandat să folosești ulei din semințe de struguri în fiecare zi. Sfatul nostru este să amesteci o picătură de ulei din sâmburi de struguri cu concelearul pentru cearcăne, pentru a scăpa de efectul acela de prea încărcat care apare în zona ochilor atunci când te machiezi.

3. Menține elasticitatea pielii, deoarece conține un complex de flavonoizi care joacă un rol important în stabilizarea nivelului de colagen și de elastină din piele. Sfatul nostru este să aplici cel mult două-trei picături de ulei din sâmburi de struguri pe față, să aștepți să intre bine în piele și să folosești apoi cremă de față cu factor de protecție.

4. Are proprietăți astringente, care ajută la vindecarea acneei și la micșorarea porilor. Conține acid linoleic care este un puternic inflamator și grăbește vindecarea leziunilor provocate de acnee, dar și vitamina E, care îmbunătățește calitatea celulelor pielii.

5. Poate fi folosit și în tratamente pentru păr. Uleiul din semințe de struguri ajută la normalizarea scalpului și la hidratarea firului de păr. Prepară-ți o mască din patru-cinci lingurițe de ulei și puțină apă caldă. După ce te șamponezi, aplică masca pe părul umed, concentrându-te asupra vârfurilor. Las-o să acționeze în jur de 15 minute și după aceea clătește-te. Tratamentul reduce riscul ruperii firelor de păr și, dacă masezi scalpul, îmbunătățești circulația și te ajută să scapi de mătreață.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație