Untul de shea, o soluție naturală pentru frumusețe. Ce vitamine conține

Raluca Dumitrică
Untul de shea nuci
Untul de shea este considerat unul dintre cele mai apreciate unturi din industria cosmetică. Varianta sa nerafinată conţine vitaminele A, E, F, K.
Untul de shea nuci
Untul de shea este considerat unul dintre cele mai apreciate unturi din industria cosmetică. Varianta sa nerafinată conţine vitaminele A, E, F, K.

Untul de shea poate fi folosit pentru corp, păr, ten & buze

Untul de shea este considerat unul dintre cele mai apreciate unturi din industria cosmetică. Varianta sa nerafinată conţine vitaminele A, E, F, K, dar şi minerale, fiind un hidratant excelent şi extrem de util pentru pielea uscată, matură, ridată sau iritată.
Fiind nerafinat, untul de shea face ca proprietăţile sale să se păstreze, iar noi să ne putem bucura pe deplin de ceea ce oferă el. Dacă vrei să profiţi şi tu de beneficiile untului de shea, este bine de ştiut că poţi să îl achiziţionezi nu numai din magazine cu produse naturale, ci şi din magazinele online, care îl comercializează la preţuri convenabile. Alege pentru început cantitatea de 100 ml, care îţi va fi mai mult decât suficientă.

Untul de shea, un produs natural oferit de un copac care creşte în savanele din Africa de Vest, se găseşte în formă solidă, dar se înmoaie foarte repede şi devine cremos sau chiar de consistenţa uleiului dacă îl freci puţin între palme. Deşi aroma să nu este una extrem de apetisantă, este un indice al faptului că untul este nerafinat. Poţi să adaugi în el, însă, pentru un miros mai agreabil, 2-3 picături de ulei esenţial cu aromă de lavandă.

Păstrează untul de shea în locuri întunecate şi reci, aşa că frigiderul şi un dulap din bucătărie sau din baie sunt varianta potrivită pentru a-l depozita.

5 utilizări ale untului de shea

1. Pentru corp: foloseşte-l după baie, în locul cremei tale obişnuite. Deşi avantajul este că senzaţia de hidratare se păstrează pentru mult timp, ai grijă să nu aplici prea mult, pentru ca pielea să nu rămână prea uleioasă. Untul de shea este util şi în cazul iritaţiilor apărute după epilare, iar efectul reconfortant se observă după ce întinzi puţin unt pe piele.

Nu ezita să foloseşti untul de shea şi când pielea suferă, ca în cazul unor tăieturi sau arsuri.

2. Pentru faţă şi buze: fiind un bun hidratant, untul de shea reuşeşte să întreacă cremele din comerţ şi poate fi cel mai bun prieten al tău, mai ales pe perioada iernii, când faţa este mai expusă factorilor de mediu.

Untul de shea ajută şi la estomparea ridurilor, dar şi la catifelarea buzelor,  în cazul în care acestea sunt crăpate şi uscate.

3. Pentru păr: părul uscat şi cel cu tendinţe de rupere este ajutat de măştile cu unt de shea. Aplică pe tot părul înainte de şamponare o cantitate potrivită de unt topit şi pune peste păr un prosop cald. Aşteaptă 10-15 minute, după care spală-te ca de obicei şi clăteşte-ţi părul până îl simţi curat.

4. Pentru vergeturi: untul de shea previne şi tratează vergeturile cu ajutorul vitaminelor din compoziţie dacă este folosit periodic.

Deoarece este un  produs natural, untul de shea poate fi aplicat şi în timpul sarcinii, deoarece nu conţine absolut niciun ingredient dăunător pentru bebe.

5. Pentru bebeluşi: ştim cu toţii că pielea delicată a bebeluşilor are nevoie de o îngrijire deosebită. De aceea, puteţi opta  pentru untul de shea, mai ales că acesta poate fi folosit atât în apă, în momentul băiţei, cât şi direct pe piele.

Poţi să-i mai faci celui mic chiar şi masaj cu o cantitate mică de unt de shea sau să-l aplici în zona în care sunt iritaţii cauzate de scutec.

 

Dacă vrei să te răsfeţi, amestecă untul de shea cu unt de cocos şi/sau de cacao şi vei avea cea mai aromată cremă pentru corp.

 

Carmen Călin/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa