Bebelușii regali. 12 tradiții neobișnuite care trebuie respectate

Anca Vlad
bebeluși regali
facebook

De fiecare data când William și Kate, ducele și ducesa de Cambridge, anunță că vor avea un copil, oamenii sunt entuziasmați. Toți fac speculații în legătură cu data nașterii, genul sau numele pe care-l va purta bebelușul, dar puțini știu cât de multe tradiții se respectau sau încă se mai respectă. Jurnaliștii de la shared.com au făcut o listă cu câteva dintre cele referitoare la bebelușii regali.

Bebelușii regali se nășteau acasă

Abia de puțin timp bebelușii regali se nasc în spital. Decenii la rând, femeile din familia regală au născut acasă. Chiar și Regina Elisabeta a II-a i-a născut acasă pe Prinții Charles, Andrew și Edward. Generațiile mai noi, ca Prințesa Diana și Kate, și-au adus copiii pe lume în spital, dar au apărut zvonuri că ducesa de Cambridge plănuiește să nască acasă cel de-al treilea copil.

În camera de naștere trebuie să fie prezent un martor oficial

Tradiția veche de secole cerea ca în camera de naștere să fie prezentă o persoană care să ceritifice fără dubiu că s-a născut un prinț. La nașterea Reginei Elisabeta a fost de față secretarul familiei regale, în timp ce Prințul Charles a fost primul dintre bebelușii regali la care nu a asistat un martor.

Accesul taților era interzis în camera de naștere

În trecut, doar femeile aveau voie să rămână în camera de naștere, în timp ce bărbații așteptau la ușă venirea pe lume a prinților. Abia în 1948, la nașterea Prințului Charles, s-a renunțat la această tradiție.

Nașterea este anunțață în afara palatului

Mult timp, venirea pe lume a prinților a fost anunțată în public printr-o notă afișată în afara porților palatului. Alteori, un curier ieșea și dădea vestea mulțimii nerăbdătoare. Și astăzi mai este respectată această tradiție, atâta doar că nota este tipărită. În plus, și mijloacele moderne de comunicare sunt folosite: spre exemplu, Will și Kate au dat vestea pe Twitter înaintea anunțului oficial.

Se trag 62 de salve de tun

Ca semn de respect în situații speciale, Honorable Artillery Company trage 62 de salve de tun din Turnul Londrei. Asta se întâmplă și când se nasc bebelușii regali.

Regina trebuie informată prima

Acest protocol se respectă și azi. Prințul William a sunat-o pe Regina Eisabeta pe un telefon codat ca s-o anunțe că s-a născut Prințul George.

Bebelușii regali au o mulțime de nume

Pentru un om obișnuit e greu să aleagă un nume pentru copilul lui, așa că ne imaginăm cât stres implică alegerea numelui unui vlăstar de viță nobilă. Membrilor familiei regale le place să plătească un tribut strămoșilor, alegând numele acestora. De exemplu, Will și Kate au botezat-o pe fetița lor Charlotte Elizabeth Diana.

Bebelușii regali nu au nume de familie

Bebelușii regali sunt cunoscuți după numele mic și ținutul pe care îl conduc, așa că numele de familie nu e important. De exemplu, Prințul George nu a fost încris la școală cu numele de familie, dar din moment ce tatăl lui este duce de Cambrige, prințul apare în catalog ca George Cambridge.

Au o mulțime de nași

Cei mai mulți copii au doi nași, dar bebelușii regali au mult mai mulți. Prințul George are șapte, iar Charlotte „doar” cinci. Nu toți fac parte din familia regală, unii dintre ei fiind membrii ai familiei lărgite sau prieteni ai lui Will și Kate.

Sexul bebelușului este dezvăluit abia după naștere

Putem face oricâte presupuneri, dar nu vom ști niciodată cu exactitate care e sexul bebelușului până când nu e făcut anunțul oficial. Se zvonește că nici măcar părinții nu cunosc acest detaliu până la naștere.

Bebelușii regali sunt botezați la scurt timp după naștere

Majoritatea prinților își fac apariția în public abia la ceremonia de botez, care are loc la câteva zile sau săptămâni de la naștere. Slujba de creștinare este efectuată de capul Bisericii Anglicane.

La botez toți prinții sunt îmbrăcați cu același model de rochiță

Aceasta este o copie a celei folosite în 1841 când la cârma Imperiului Britanic se afla Regina Victoria. De atunci a fost purtată de șaizeci și doi de bebeluși regali, de-a lungul a opt generații.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa