Cheesecake cu piersici. Fără coacere

Anca Vlad

Celor mai mulți dintre noi le place cheesecake, iar cea cu piersici e cu atât mai bună, deoarece reprezintă… vara. Piersici dulci și zemoase, nuci pecan crocante și – cel mai frumos dintre toate – prăjitura nu necesită coacere! Iată rețeta pentru cheesecake cu piersici oferită de mybakingaddiction.com.

INGREDIENTE

PENTRU CRUSTĂ

1 cană de pesmet graham

1/3 cană nuci pecan, fin tocate

½ linguriță scorțișoară

4 lingurițe de unt nesărat, topit

PENTRU UMPLUTURĂ

450 grame de cremă de brânză, la temperatura camerei

400 grame lapte condensat îndulcit

2 lingurițe extract de vanilie

225 grame frișcă

PENTRU COMPOTUL DE PIERSICI

450 grame felii de piersici proaspete sau congelate

½ cană zahăr brun

3 lingurițe apă

¼ linguriță extract de vanilie

1 linguriță scorțișoară

PENTRU DECOR

Piersici din compot, frișcă, nuci pecan caramelizate

MOD DE PREPARARE

  1. Într-un bol de dimensiuni medii, amestecă toate ingredientele pentru crustă. Distribuie compoziția în mod egal în cele 8 vase în care le vei servi. Presează bine și pune-le la frigider.
  2. Într-un alt bol, mixează la viteză mare crema de brânză timp de 3 minute.
  3. Micșorează viteza mixerului și adaugă laptele condensat. Pune și vanilia, curăță marginile vasului și continuă să mixezi.
  4. Cu ajutorul unei spatule din silicon încorporează și frișca.
  5. Pune cu o lingură umplutura peste crusta din cele 8 vase și lasă-le din nou în frigider.
  6. Într-o tigaie de dimensiuni medii, la foc mic, pune piersicile, zahărul brun, așa, vanilia și scorțișoara. Ține-le pe foc până când lichidul scade și se îngroașă, amestecând des. Va dura aproximativ 15-20 de minute până când compotul se va lega. Lasă-l să se răcească, apoi pune-l în frigider, unde va sta până când servești prăjitura.
  7. Înainte să servești prăjitura, pune în fiecare vas peste cremă compot, frișcă și nuci pecan caramelizate.

Prăjitura neconsumată poate fi ținută 3 zile la frigider… deși rar se întâmplă să rămână vreun strop!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa