Vești bune pentru părinți. Copiii de până la trei ani pot fi scoși de la plata întreținerii

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
plata întreținerii

Părinții copiilor cu vârste de până la 3 ani au primit, recent, o veste bună. Marți, plenul Senatului a aprobat inițiativa legislativă a liberalilor, potrivit căreia copiii care se încadrează categoriei de vârstă mai sus menționate pot fi scutiți de la plata întreținerii.

Conform inițiativei legislative, citate de News.ro, includerea minorilor care au sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică.

Însă, decizia de scoatere de la plata întreținerii a copiilor de până la trei ani ar urma să fie aprobată la nivelul fiecărei asociații de proprietari.

Copiii mici, scutiți de la plata întreținerii

Inițiatorul legii, senatorul PNL Dragoș Luchian, a motivat propunerea sa prin aceea că, atâta timp cât ”animalele mici de companie (pisici, căţei, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană”, poate fi considerat ”absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile «provocate» de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe”.

Potrivit aceleiași inițiative legislative, care a trecut de Senat cu 74 de voturi ”PENTRU”, se majorează și termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30 de zile.

Propunerea legislativă a liberalilor va modifica și completa astfel Legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa