De ce să nu porţi elasticul de păr la mână

scris pe

Ce femeie nu poartă elasticul de păr la mână?

Cele care avem părul lung știm cât de util este un elastic ținut la încheietura mâinii pentru orice eventualitate! Însă astăzi am aflat câteva lucruri interesante pe care o să te rugăm să le distribui și tu prietenelor tale!

Povestea din clipul de mai jos este relatată de Audrey Kopp, care la fel ca noi, a purtat un elastic de păr cu sclipici la încheietură. După un timp, a observat un semn roșu pe mână, iar primul ei gând a fost că e o mușcătură de păianjen. Semnul a început să devină din ce în ce mai mare, astfel că a ajuns la medic.

„La început am crezut că este o mușcătură de păianjen sau ceva de genul, nu ceva de la elasticul de păr”, a povestit Audree.

Elasticul de păr nu a fost spălat suficient de bine, astfel că a căpătat o bacterie care a provocat o infecție foarte adâncă! Netratată, infecția i-ar fi putut provoca septicemie, ceea ce i-ar fi pus viața în pericol! Tânăra a trebuit să urmeze o incizie chirurgicală și un drenaj pentru a elimina abcesul.

Citește și: O mamă a ieşit din comă când şi-a auzit bebeluşul plângând

O infecție puternică de la elasticul de păr

Bacteriile din elasticele de păr pot pătrunde sub piele prin pori și foliculii de păr! Audree a avut trei tipuri de infecții cu: streptococ, stafilococ și gram-negativ.

Vreau să informez pe toată lumea, să mă asigur că nimeni nu mai trece prin asta. Elasticul cu sclipici a provocat această problemă. S-a frecat de o tăietură mică de pe încheietura mea, iar bacteriile de pe el au ajuns în sânge, cauzând o infecție care mi-a amenințat viața. Am fost internată de urgență, transportată cu ambulanța la un alt spital, pentru o operație de urgență. Numărul de celule albe era uriaș, am avut noroc că nu am făcut septicemie”, a scris Audree Kopp pe Facebook, potrivit dailymail.co.uk.

Citește și: Blugii skinny pot fi periculoşi pentru sănătate

„Aveți grijă, când puneți aceste elastice în jurul încheieturii, vă puteți alege cu probleme grave de piele, cu infecții”, avertizează și dr. Amit Gupta, unul dintre medicii care au tratat-o pe femeie.

Distribuiți și voi prietenelor voastre, dar mai ales mămicilor de fetițe care poartă elasticul de păr astfel!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa