Începutul şcolii e mult mai uşor cu noile tatuaje Dino!

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

– Intră în concurs şi câştigi pe loc o carte în care copilul tău e eroul principal-

Emoţia provocată de începutul şcolii este aceeaşi, fie că e vorba de primul an de grădiniţă sau de alt an de şcoală. Începutul anului şcolar aduce cu el o mulţime de griji: Oare copilul meu se va acomoda repede şi bine? Oare cei de la şcoala vor avea grijă de el aşa cum am eu acasă? Acestea sunt câteva dintre întrebările care îi trec prin minte oricărui părinte.

Potrivit sondajului online realizat de Danone la începutul lunii septembrie, în România 7 din 10 părinţi resimt stresul provocat de începerea şcolii de către copii, în timp ce 8 din 10 declară că pentru copilul lor noul an şcolar aduce bucurie şi entuziasm. Cei mai veseli par a fi copiii cu vârsta între 3-6 ani, deşi tot aceştia sunt cei care au nevoie de o perioada minimă de 1-2 săptămâni până la maximum o lună pentru a se acomoda în noul mediu.*

,,Autonomia copiilor are legătură directă cu sentimentul lor de autoeficacitate. Copiii de orice vârstă au nevoie să învețe despre ei înșiși că pot. Pentru copii este important să aibă activități independente de părinți la școală sau la grădiniță. Dezvoltarea autonomiei și a responsabilității este un proces de învățare care presupune multe greșeli. Ce pot face părinții pentru a susține acest proces este să permită copiilor să încerce și să greșească, în mod repetat. Dacă facem lucrurile în locul copiilor ca să le facem mai repede, mai bine sau ca să îi ajutăm mereu, le transmitem mesajul de incompetență și neîncrederea în faptul că ei se descurcă. Cu cât copilul învață că poate și are încredere în sine, cu atât se va simți mai încrezător în situații noi, precum activitățile de la grădiniță, de la școală, făcutul temelor. Încrederea în sine este un predictor al performanței.” a declarat Bogdana Bursuc, psiholog Mind Institute, are a oferit sfaturi părinţilor la un eveniment susţinut de Danonino în luna septembrie.

Ajută-ţi copilul să treacă mai uşor de la perioada de vacanţă la cea de şcoală: dezvoltă-i creativitatea, imaginaţia şi contribuie la dezvoltarea abilităților lingvistice ale micuţului tău cu Danonino. Noua colecţie Danonino vine cu 16 personaje cu care copiii pot crea poveşti ai căror protagonişti sunt chiar ei. Roboţi, cavaleri, astronauţi şi mulţi alţi eroi vin sub formă de tatuaje temporare ce pot fi aplicate pe mâini şi care le vor face joaca celor mici și mai interesantă. De asemenea, sticluțele de Danonino de băut sunt și ele costumate în aceleași personaje.

În timp ce copilul tău se distrează, tu ai grijă ca el să fie sănătos. ,,Pentru o dezvoltare armonioasă fizică, emoțională și cognitivă, copiii au nevoie de ingredientul principal pentru suflet – care este dragostea și afecțiunea necondiționată a părinților şi de ingredientul principal pentru trup – care este alimentația sănătoasă specifică vârstei.” a adăugat pasihologul Bogdana Bursuc. 7 din 10 părinţi declară că le oferă celor mici iaurt sau brânzică de vaci cu fructe cel puţin o dată pe săptămână, considerând că sunt alimente sănătoase şi hrănitoare care conţin un plus de calciu şi vitamina D şi ajută la dezvoltarea oaselor copiilor.*

Pentru a vă ajuta şi pe tine şi pe copilul tău să treceţi mai uşor peste tensiunea generată de începerea şcolii şi pentru a te încuraja să susţii autonomia şi dezvoltarea armonioasă a copilului tău, Danonino te invită să participi la concurs: surprinde joaca copilului tău cu tatuajele Dino sau sticluţele Danonino, încarcă filmuleţul pe site-ul povesteameacudino.ro şi primeşti automat o carte digitală personalizată, în care copilul tău este eroul principal. Concursul se desfăşoară până pe 31 octombrie 2015.

Totodată, Danonino te aşteaptă într-o lume fantastică: intră în aplicaţia ,,Aventurile lui Dino” şi lasă-l pe cel mic să exploreze noua insulă a costumelor. În timp ce copilul tău se va distra şi va trăi aventuri incredibile alături de Dino, tu vei putea observa cum, pas cu pas, îşi dezvoltă atenţia, abilitatea de a citi şi calcula, află despre valoarea prieteniei şi devine un omuleţ curajos, urmând sfaturile din poveştile lui Dino.

Şi nu uita să îţi duci copilul la cumpărături: aici Dino şi eroii din campanie îi aşteaptă cu multe surprize şi cadouri.

Creează-ţi şi tu propria poveste cu copilul tău: oferă-i libertatea de a lua propriile alegeri şi ajută-l să treacă mai uşor de la vacanţă la perioada de şcoală. Îţi vei vedea prichindelul cum creşte mare şi puternic, dornic să exploreze lumea şi, curând, să îşi scrie singur povestea.

Despre produsele Danonino

Produsele Danonino – brânzica, iaurtul şi iaurtul de băut, toate cu piure de fructe au un conținut semnificativ de nutrienți esențiali (proteine, calciu, vitamina D) importanți pentru creștere, fiind o alternativă la dulciurile concentrate și la băuturile cu zahăr consumate deseori ca desert sau gustare. De exemplu, Danonino brânzică conţine cu 50% mai mult calciu faţă de aceeaşi cantitate de lapte, de 2 ori mai mult calciu faţă de brânza de vaci obişnuită şi de peste 10 de ori mai multă vitamina D, comparativ cu aceeaşi cantitate de lapte.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa