Astenia de primăvară. Alimentele de sezon care luptă împotriva ei

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
astenia de primăvară Nesquik
Care este cel mai mare dușman al micuțului tău pe timpul primăverii? Vremea frumoasă de afară aduce cu sine o amenințare pentru copii: astenia de primăvară.

Astenia de primăvară poate fi prevenită prin alimentație

Primăvara micuțul tău este mai fericit pentru că, după o iarnă friguroasă, el poate ieși afară să alerge și să se joace în voie. Iar asta îți aduce şi tie un zâmbet pe buze. Însă, pentru a se putea juca afară, prichindelul tău are nevoie de energie și de o alimentație echilibrată. Ce poți face pentru a te asigura că micuțul tău se bucură din plin de acest sezon și că ține la distanță astenia de primăvară?

Astăzi îți prezentăm ce alimente de sezon poate consuma prichindelul tău pentru a-l ajuta să lupte împotriva asteniei de primăvară, precum și rolul esențial al FIERULUI pentru energie, din perspectiva unui medic pediatru, dar și a unui specialist în nutriție.

Ce este astenia de primăvară

Care este cel mai mare dușman al micuțului tău pe timpul primăverii? Vremea frumoasă de afară aduce cu sine o amenințare serioasă pentru copii: astenia de primăvară. Această stare exprimă dezechilibrul hormonal care apare odată cu creșterea numărului de ore de lumină, a schimbărilor de temperatură și de presiune atmosferică, destabilizând ritmul biologic al organismului.

Astenia de primăvară se manifestă prin oboseală, inapetență, iritabilitate, plâns inexplicabil, scăderea capacității copilului de a se concentra și de a fi atent, tristețe, dureri de cap, scăderea forței musculare. Modificările apărute în starea fizică și comportamentală a copilului trebuie atent supravegheate de către părinți. În cazul în care simptomatologia se intensifică și durează câteva săptămâni, poate să apară depresia, o boală cu grave implicații în starea de sănătate și de dezvoltare neuropsihică a copilului.

Pentru a combate astenia de primăvară este important ca micuțul să beneficieze de un regim de somn adaptat vârstei, să efectueze exerciții fizice ușoare și, nu în ultimul rând, să primească o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și săruri minerale, din care nu trebuie să lipsească fierul. Acest nutrient joacă un rol esențial în activitatea și în funcționarea în parametri normali ai organismului, pentru că el asigură transportul oxigenului către toate organele și ajută la producerea de energie. Astfel, copilul poate desfășura o activitate intensă fizică și psihică pe întreaga durată a zilei”, declară Prof. Dr. Doina Anca Pleșca, medic primar pediatru, vicepreședinte al Societății Române de Pediatrie.

Astenia de primăvară. Ce alimente de sezon îl ajută pe prichindel să aibă energie

„Nutriția joacă un rol semnificativ pentru un stil de viață sănătos. Consumând alimente variate, organismul copiilor asimilează nutrienții necesari pentru a funcționa în parametri normali și pentru a avea energia necesară pentru o zi de joacă. O sursă bună de nutrienți esențiali în această perioadă sunt alimentele de sezon. Acestea sunt proaspete, delicioase, dar și bogate în vitamine și minerale. Un important nutrient care îl ajută pe cel mic să aibă energie este fierul. Anumite alimente de sezon ca fasolea verde, ștevia, urzica, spanacul și căpșunele au un conținut ridicat de fier și sunt un real ajutor în combaterea asteniei de primăvară. Pe lângă aceste alimente, fierul se mai găsește și în cacaua Nesquik Opti-Start”, declară Nicoleta Tupiță, specialist în nutriție, Nestle România. NESQUIK Opti-Start, ajutorul de nădejde al mămicilor inspirate, care cresc copii puternici

Noua formulă NESQUIK Opti-Start are un conținut unic de vitamine și minerale, care ajută la creșterea sănătoasă a copiilor: FIER pentru energie și putere de concentrare, zinc pentru buna funcționare a sistemului imunitar și vitamina D pentru o absorbție corespunzătoare a calciului și fosforului, acestea din urmă fiind conținute de lapte în mod natural.

Așa că nu uita: FIER în fiecare zi pentru o zi de primăvară plină de energie!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa