Kiddle Search: un motor de căutare sigur pentru copii

scris pe
Kiddle

Kiddle Search: un nou motor de căutare dedicat copiilor

Recent s-a lansat un motor de căutare special pentru copii sub numele de Kiddle, pentru a reduce riscul ca cei mici să acceseze pagini nepotrivite pentru vârsta lor.

Citește și: Pornografia online, un real pericol pentru copii

Kiddle seamănă destul de mult cu motorul de căutare Google, cu diferența că în locul clasicului fundal alb există o animație cu un robot extraterestru. Conform Tech Times, Kiddle afișează rezultatele de căutare provenite de pe site-urile de încredere, care nu sunt scrise în mod special pentru copii, dar care au un conținut într-un limbaj ușor de digerat pentru cei mici. Articolele afișate sunt alese și verificate manual de către editorii Kiddle, fiind afișate în jur de patru-șapte rezultate pe căutare.

Cu toate astea, Kiddle oferă încă două opțiuni suplimentare de filtrare: filtru pe cuvinte și filtru pe site-uri. Dacă există cuvinte sau site-uri pe care vrei să le blochezi trebuie să accesezi pagina de keywordblocking sau siteblocking, completezi câmpurile, apoi apeși butonul de send message.

Atunci când copilul va căuta cuvinte nepotrivite, robotul extraterestru va fi supărat și îi va spune copilului să se întoarcă la bara de căutare și să încerce din nou.

kiddle

kiddle
kiddle.co

Rezultatele sunt cenzurate

Să presupunem că piticul vrea să afle mai multe despre Justin Bieber sau Miley Cyrus, însă nu ai vrea să găsească imagini nepotrivite cu cele două personaje (imagini sau materiale video indecente). Ei bine, Kiddle îi va afișa numai rezultate despre biografia acestora sau imagini care nu-l vor influența negativ.

justin bieber
kiddle.co

Trăim într-o eră digitală și trebuie să acceptăm faptul că tot mai mulți copii vor să folosească tableta sau calculatorul încă de la o vârstă fragedă. Cei mici vor să folosească internetul pentru a-și face temele sau pentru a comunica mai ușor cu profesorii sau colegii, dar și pentru distracție, jocuri și discuții cu prietenii. Pe de altă parte, în calitate de părinți vrem să le arătăm că avem încredere în ei, iar Kiddle ne ajută în această misiune.

Tu ce părere ai despre această aplicație?

Dacă ți-a plăcut acest articol, credem că ți-ar plăcea să citești și acest text despre Copii și părinți în mediul online.

Dacă vrei să afli prima cele mai interesante știri și articole, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa