Mamele îi dau viaţă copilului şi după naştere!

Raluca Dumitrică
scris pe
nastere-totul-despre-mame

Un bebeluş grav bolnav a fost salvat de mama lui la scurt timp de la naştere

O mamă din localitatea americană Brunswick, statul Ohio, a reuşit, printr-un transplat efectuat către copilaşul său bolnav, să-i dea, practic, din nou viaţă bebeluşului în vârstă de numai trei luni şi să-l şi facă să iasă din starea post-operatorie la auzul vocii sale. Potrivit postului local de televiziune WKYC, copilaşul, care la naştere era perfect sănătos, a început la scurt timp de la venirea sa pe lume să manifeste o schimbare a culorii pielii, deloc asemănătoare cu a surorii lui mai mari, dar şi a colţurilor globilor oculari, fapt care i-a îngrijorat teribil de tare pe părinţii lui Traci and Russ Tigue. Pentru că vizita întreprinsă la doctor cu micuţul Brodie nu a constituit un motiv de îngrijorare pentru specialistul care l-a consultat, dar şi pentru că au apărut noi simptome, precum sângerarea excesivă după o zgârietură, părinţii au mers la alţi medici, în căutarea unui răspuns. Astfel au aflat că bebeluşul suferă de atrezie biliară, o boală a ficatului. Familia şi cei dragi au demarat imediat o întreagă campanie online de susţinere a micuţului, intitulată Brodie’s Good Vibe Tribe, care a atras instant simpatia a mii de oameni.

Mamele pot face minuni!

După ce au aflat acest diagnostic, părinţii au trecut printr-o nouă stare de îngrijorare. Boală rară şi gravă a ficatului, atrezia biliară afectează nou-născuţii şi este provocată de lezarea şi de astuparea ductelor biliare responsabile pentru drenarea bilei din ficat. Pentru că bila va rămâne, astfel, în ficat, acest organ poate suferi leziuni, dar se şi poate cicatriza şi poate pierde ţesut hepatic. În urma acestor probleme ficatul nu va mai funcţiona normal şi se poate ajunge la ciroză. Singura variantă de tratament recomandată este transplantul, cea care poate oferi şansa la viaţă.
Aceste informaţii au fost aflate şi de părinţii lui Brodie, care au mai fost puşi în faţa unui moment de cumpănă, şi anume transplantul de ficat imperios necesar pentru salvarea copilului lor şi găsirea unui donator compatibil. Deşi la un bebeluş atât de mic bucata de ficat care trebuie transplantată este foarte mică şi deşi pe lista de posbili donatori pentru micuţ s-au înscris 90 de voluntari doritori să-l ajute pe cel mic, la aflarea veştii că ea şi fiul său sunt compatibili Traci nu a mai ezitat nicio clipă şi a cerut să fie ea cea de la care să se preleveze părticica de ficat necesară salvării vieţii copilului ei. C

Vocea mamei e cea mai importantă

Operaţia delicată de prelevare, în urma căreia Traci i-a donat băieţelului sau 30% din ficat, şi cea de transplant s-au realizat la pluridisciplinarul centru medical Cleveland Clinic. Deşi totul a mers conform aşteptărilor specialiştilor, medicii i-au spus mamei că imediat după operaţie băieţelul va fi o perioadă inconştient, din pricina faptului că fusese anesteziat total, şi că poate părea chiar inert. Cu toate astea, mama sa a mers la el cât de repede a putut şi a început să-i vorbească, iar bebeluşul s-a trezit aproape imediat din starea de sedare, auzind vocea mamei sale dragi. Momentul a fost surprins de camerele de filmat, iar episodul a fost uluitor nu doar pentru mamă, dar l-a umit şi pe medicul Koji Hashimoto, cel care a efectuat operaţia şi care a afirmat că ieşirea din starea de inerţie a celui mic a fost instantă şi a părut fi semnul unui transfer de energie de la mamă la fiu.
Astăzi, la câteva săptămâni de la operaţie şi la puţin timp de la prezentarea acestei minunate poveşti de către familia Tigue, Brodie este într-un proces de recuperare şi totul pare să decurgă excelent, spre fericirea deplină a părinţilor şi surorii sale.

Citește și:
Lucruri ciudate despre sarcină şi copii
China a renunţat la regula copilului unic
Un bebeluş a fost alăptat de o asistentă în timpul unei operaţii chirurgicale

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa