O mamă a ieşit din comă când şi-a auzit bebeluşul plângând

Raluca Dumitrică
scris pe
a-iesit-din-coma-totul-despre-mame

Când și-a auzit fetiţa, o tânără mamă a ieşit din comă şi a învins moartea

Între o mamă şi copilul ei este o legătură incredibilă ce nu poate fi complet explicată nici măcar de specialişti. Uneori, această legătură depăşeşte puterea de înţelegere şi previziunile medicale, iar lucrurile pe care poate să le facă întrec raţionalul. Cazul americancei Shelly Cawley este un exemplu în acest sens!

O cezariană de urgenţă a adus-o în sala de operaţii pe Shelly Cawley, o tânără americancă din localitatea Concord, statul Carolina de Nord. Nimic neobişnuit până în acel moment, dacă pe parcursul intervenţiei chirurgicale, efectuată sub anestezie şi în urma căreia i s-a născut o fetiţă pe nume Rylan, un cheag de sânge din piciorul mamei n-ar fi pus probleme. Acesta s-a deplasat şi a dus la complicaţii medicale – plămânii s-au umplut cu lichid, oxigenul nu mai ajungea la creier – făcând ca mama să nu mai poată ieşi din anestezie la mai multe ore de la operaţie şi să prezinte toate simptomele unui pacient aflat în comă. Personalul medical de la spitalul în care s-a efectuat intervenţia a încercat tot ce a fost posibil pentru a o face pe femeie să-şi revină, dar nimic nu a funcţionat şi mama a rămas inertă, conectată la aparate. Distrus, soţul lui Shelley, Jeremy, a stat lipsit de speranță alături de ea, la terapie intensivă, până când una dintre asistentele spitalului, Ashley Manus, a venit cu o propunere.

Bebeluşul salvator

Susţinătoare, alături de neonatologii din spital, a contactului piele-pe-piele de după naştere, act cu beneficii de necontestat pentru mamă şi copil, asistenta s-a gândit că acesta poate fi pus în practică şi la proaspătă mamă aflată în comă. În acest sens, fetiţa nou-venită pe lume a fost aşezată cu delicateţe şi într-un moment emoţionant pe pieptul mamei sale. „Am sperat în adâncul sufletului meu că Shelly era în continuare cu noi, că îşi putea simţi şi auzi bebeluşul şi că instinctele sale materne vor ieşi la suprafață şi îi vor spune că trebuie să fie cu noi!”, a declarat asistenta.

Bebeluşul s-a simţit atât de bine pe pieptul mamei sale, încât n-a scos niciun sunet, ba a şi adormit pe loc. Asistentele au încercat să o mişte şi să o gâdile pe fetiţă, doar-doar scânceşte, dar nimic. De-abia după 10 minute de la statul confortabil pe corpul mamei sale, Rylan a început să îşi facă simţită prezenţa printr-un sunet şi ceva magic s-a întâmplat. Monitorul la care era conectată tânăra mamă a început să furnizeze semnale diferite, indice al faptului că Shelly îşi auzea copilaşul, iar vestea l-a năucit pe soţ, care a văzut cu ochii lui cum partenera sa de viaţă îşi revine sub impactul stimulului sonor al celei căreia de-abia îi dăduse viaţă. La o săptămână de la acest moment plin de încărcătură emoţională, Shelly şi-a revenit complet, a ieşit din starea de comă şi şi-a putut îmbrăţişa bebeluşul pentru prima dată.

Happy ending complet emoţionant

Povestea a fost prezentată recent, cu ocazia împlinirii vârstei de un an a fetiţei-eroine, şi a avut ca suport familial o petrecere veselă la care au luat parte rude şi prieteni ai celor trei. Părinţii au pregătit chiar şi o capsulă a timpului pentru fetiţa lor pe care să o deschidă atunci când va împlini 18 ani, iar mama de-abia aşteaptă ca Rylan să crească mai mare şi să îi poată spune că, pur şi simplu, i-a salvat viaţa.

Foto: people.com

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa