O româncă și fetița ei de 2 ani, singurele supraviețuitoare din vagonul de metrou care a explodat la Bruxelles

scris pe
fetita 2 ani

O româncă de numai 23 de ani și fetița ei de doi ani se pare că sunt singurele persoane din vagonul de metrou în care a explodat o bombă marți, la Bruxelles

Potrivit rudelor din țară, fetița de doi ani a fost protejată de cărucior, în timp ce mama ei, Roxana, se pare că a fost salvată de trupurile celorlalți călători, care s-au prăbușit peste ea ca un scut.

Conform Daily Mail, amândouă sunt internate, cu arsuri, însă fetița este într-o stare mai gravă, intubată.

Roxana Ștefănucă este stabilită în Bruxelles de cinci ani, cu soțul și părinții. Are două fetițe, una de cinci ani și cealaltă de doi ani, amândouă fiind născute în Belgia. Întreaga familie muncește în construcții.

Marți dimineață, înainte de atentate, Roxana a dus-o pe fetița cea mare la grădiniță, apoi se întorcea, ca de obicei, cu metroul acasă cu fetița cea mică în cărucior. A fost momentul când a urmat coșmarul.

Soacra tinerei, Maricica Ștefănucă a declarat: „S-a întâmplat lângă Parlamentul European. Așa a fost minunea. Căruțul a sărit într-o parte și ea în altă parte. Din compartimentul în care circulau au fost singurele care au supraviețuit. Pe cea mică a apărat-o căruțul. A ajutat-o un polițist, că nu putea să mai ia fetița și el a ajutat-o.

Roxana a scăpat pentru că a fost protejată de trupurile pasagerilor care au fost mai aproape de explozie. Rudele tinerei din Botoșani știu că Roxana și cea mică au suferit arsuri și că sunt în grija medicilor din Bruxelles. Fetița este internată la Spitalul Militar, iar mama se află într-o altă unitate medicală din oraș. Miercuri, Roxana a vorbit la telefon cu sora ei, care se află în țară.
„Vă dați seama, în vagonul care a explodat, cum poate să fie? Au fost singurele care au scăpat.

„Am vorbit cu sora mea doar trei cuvinte ieri. E arsă pe față, pe piept. Copilul este intubat. Ea o să fie bine.”, a declarat sora tinerei, Anca Cucuruzac.

În dimineața zilei de 22 martie 2016 trei explozii s-au produs în Bruxelles: două la Aeroportul Zaventem și o a treia, la distanță de o oră, în stația de metrou Maelbeek, în apropiere de instituțiile Uniunii Europene. Bilanțul provizoriu înaintat de autorități indică 34 de morți – 14 la aeroport și 20 la stația de metrou – și 198 de răniți – 92 la aeroport și 106 la stația Maelbeek.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa