Pe 4 octombrie, vino la conferinţa „Fii bine cu tine, de acum!”

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Pentru că e important să știi că dacă ți-e bine cu tine și copilului tău îi va fi bine cu el.

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) anunță organizarea celei de-a treia ediții a conferinței Fii Bine cu Tine!, care va avea loc în București, pe 4 octombrie 2015. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor interesate să facă față mai bine dificultăților vieții, cu precădere părinților care sunt invitați să înțeleagă că pentru a-și ajuta copiii să ducă o viață împlinită, trebuie să-și accepte toate trăirile și emoțiile și, cu atât mai mult, să participe în mod activ la atingerea și trăirea propriei stări de bine. Starea de bine a părinților influenţează dezvoltarea emoţională şi tipurile de emoţii pe care le va manifesta şi folosi copilul în procesul de relaţionare cu ceilalti. Sunt așteptați să participe toți cei care își doresc cunoaștere de calitate în termeni ce pot si înțeleși și, cu atât mai important, aplicați ulterior în viața de zi cu zi.

ISTT a inițiat conferința Fii bine cu tine! pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum să-şi facă viaţa mai bună colaborând cu psihologi specializați în lucrul cu trauma. Astfel, pentru a răspunde multiplelor nevoi de înțelegere, autocunoaștere și de creștere personală, fiecare ediție abordează o altă tematică. Anul acesta conferința se intitulează Fii Bine cu Tine, de Acum!, temele abordate fiind unele de interes actual, precum:

  • ce strategii putem adopta pentru a ne accepta propriile vulnerabilități și pentru a ne descoperi resursele,
  • cum să acționăm atunci când ne simțim neajutorați, lipsiți de putere ori în situații fără ieșire,
  • de ce este divorțul o experiență traumatică și cum l-am putea transforma într-una „sănătoasă” pentru noi și copiii noștri.

Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, spune că: “Misiunea Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT) este să contribuie în mod profesionist la îmbunătățirea calității vieții tuturor celor care au trecut sau trec prin experiențe dificile și traumatizante. De aceea, conferinţa „Fii Bine cu Tine, de Acum!” vine în sprijinul celor care doresc să afle tehnici şi strategii de prevenţie şi reparaţie a efectelor vizibile şi mai puţin vizibile ale experienţelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovăţia, blocajele, dificultăţile de comunicare, conflictele), întrucât doar această prevenţie şi reparaţie asigură un nivel înalt al sănătăţii şi al stării noastre de bine. Evident, aceasta stare de bine duce natural la îmbunătăţirea relaţiilor cu noi înșine și cu cei din jur.”

Conferința va fi deschisă de către psihologul Diana Frazzei care va pune sub semnul întrebării afirmația “Ce nu te omoară te face mai puternic” și ne va împărtăși perspectiva sa despre ce ne face cu adevărat puternici atunci când ne confruntăm cu o traumă. Pe de altă parte, ne va ajuta să găsim posibile răspunsuri la următoarele întrebări: Cum ne putem ridica după ce ne simțim doborâți? Putem să ne protejăm și să nu mai fim răniți sufletește?

Gabriel Liiceanu spunea: „Eșecul este locul de unde te ridici pentru a merge mai departe.” Fiecare dintre noi a avut nenumarate eșecuri și, implicit, temeri, înainte de a reuși ceva important. Putem spune că succesul se poate naște din eșec, că a pierde face parte din procesul de a obține ce ne dorim. Psihologul Diana Gavajuc ne invită să ne uităm la Eșecul din oglinda de ieri și să vedem cum ne influențează acesta alegerile și cum poate fi (sau este) o cale spre reușită și creștere personală.

Multe căsnicii se schimbă în timp, chiar dacă ne dorim ca acest lucru sa nu se întâmple. Când cuplurile nu doresc să mai meargă împreună pe același drum, se confruntă inevitabil cu Divorțul.  Psihologii Cătălin Nedelcea și Iulia Ciorbea ne invită la o discuție despre acest subiect atât de prezent în viețile cuplurilor de astăzi. Este oare acesta o experiență (potențial?) traumatică… Cei doi ne vor spune cum putem transforma acest eveniment etichetat ca eșec sau înfrângere într-o oportunitate de creștere pentru parteneri si viitoarele lor relații.

Ziua se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Conferința Fii Bine cu Tine, de Acum! va avea loc duminică, 4 octombrie 2015, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației (Șoseaua Panduri, nr. 90), începând cu ora 10.00. Pentru mai multe detalii și înscrieri, accesează www.fiibinecutine.ro.

 

Fii Bine cu Tine este un eveniment deschis publicului larg din cadrul Conferinței Naționale de Psihotraumatologie, organizată de către ISTT și aflată deja la cea de-a treia ediție, cea mai amplă manifestare pentru specialiștii din domeniul sănătății mintale și al psihotraumatologiei. Mai multe informații despre Conferința Națională de Psihotraumatologie și despre ISTT pot fi găsite la www.psihotrauma.ro.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa