Povestea impresionantă a mămicii care își alăptează fetițele gemene

Iulia Mirică
scris pe
povestea-impresinanta-a-mamicii-care-isi-alapteaza-gemenele-totul-despre-mame

Fotografie înduioșătoare a unei mămici care-și alăptează fetițele gemene ne face să ne minunăm în fața maternității

Elaina Bellis a născut două fetițe gemene sănătoase în luna martie, dar în momentul în care s-a confruntat cu mari probleme în alăptare, mămica aceasta din California s-a decis să-și facă publică lupta pe care o duce într-o postare pe contul ei de pe Instagram. Postarea care a devenit virală pe internet ne arată cum Bellis își alăptează fetițele gemene, Quincy și Rowe, în tandem. În descriere, Bellis vorbește cu sinceritate despre experiența sa emoțională din timpul alăptării gemenelor nou-născute.

„Dragostea mea este cel mai important lucru”

 

„Alăptare: am încercat tot ce depinde mine pentru a mă asigură ca am lapte pentru fete. Pompe de sân, consultanți de alăptare, ceaiuri și vitamine, am stat trează nopțile și am avut adevărate căderi nervoase neînțelegând de ce corpul meu nu poate să producă lapte. (…)

Folosesc pompa de lapte în fiecare zi, pentru a reuși să le ofer fetelor mele 30 mililitri de lapte”, a mai scris Bellis în postare. „Și am acceptat în final faptul că acesta este singurul lucru pe care îl pot face. Tot ce pot să mai fac este să le ofer dragostea mea, iar acesta este cel mai important lucru.”

„Alăptarea a fost într-adevăr o problemă importantă pentru mine și am simțit nevoia să spun că am aceste fete frumoase și că toată lumea este sănătoasă și totul merge bine. Dar, chiar dacă am avut parte de un final fericit, nu mă simțeam fericită din cauza faptului că mă chinuiam să le alăptez”, a declarant Bellis pentru publicația TODAY Parents. „A fost devastator pentru mine și am vrut să împărtășesc experiența mea.”

Aceasta nu este prima data când Bellis și-a folosit contul de Instragram ca o modalitate a-și împărtăși problema cu alte personae. Bellis și partenerul său, James Branaman, au vorbit deschis despre fiul lor mort la naștere, Lincoln, în 2014. Publicarea acestei povești i-a ajutat pe cei doi să-și vindece rănile în timp, a spus Bellis.

„A fost cu adevărat încurajator să le povestim prietenilor noștri că fiul nostru era aici, dar nu mai era printre noi”, a mai declarant Bellis. „A deschis uși pentru mine, care m-au ajutat să procesez lucrurile și să fiu cu adevărat sinceră cu mine și cu prietenii mei.”

Belis spune că postările sale despre copilul care nu a supraviețuit nașterii au conectat-o cu femei din toată lumea, care au trecut prin pierderi similare, iar cu unele dintre ele a rămas prietenă apropiată până în ziua de astăzi. Aceste conexiuni au făcut-o pe Bellis să povestească și întâmplarea sa cu alăptarea, pentru ca mamele care au probleme cu alăptarea copiilor lor să știe că nu sunt singure.

„Simt că, de multe ori, femeile descriu experiența lor din timpul maternității cu soare și curcubee și poate că așa este pentru ele, iar acesta este adevărul lor”, a mai spus Bellis. „Dar eu am avut parte de asta câteodată, iar alte dăți am avut probleme emoționale uriașe din cauza alăptării.”

Bellis consideră că experiența traumatică pe care a avut-o la naștere a contribuit la problemele legate de alăptare. După ce doctorii au aflat că una dintre gemenele sale are probleme cu cordonul ombilical – acesta ieșea din colul uterin și circulația către făt se întrerupea -, mămica a fost dusă de urgență într-o sală de operații și i s-a făcut cezariană, sub anestezie generală. Din păcate, a pierdut mult sânge. Mămica în vârstă de 29 de ani s-a trezit câteva ore mai târziu, pentru a face cunoștință cu gemenele sale.

„A fost foarte traumatizant, dar toată lumea este bine și aș face-o din nou pentru a le avea pe ele”, a spus Bellis.

Prietenele cuplului au donat propriul lapte matern, iar cu ajutorul acestor donații, iar Bellis spune că fetițele gemene ale ei sunt fericite și sănătoase, iar ea se simte împăcată cu decizia sa de a continua alăptarea, atunci când este posibil, pentru crearea unei legături cu fetițele și confortul acestora.

„Cea mai mare lecție pe care am învățat-o de la Lincoln este că trebuie să lași lucrurile să meargă și să nu ai așteptări”, a mai declarant Bellis. „Fetele mele sunt bine. Le-am adus pe lume în siguranță și asta e ce contează cel mai mult pentru mine. Ca părinți, trebuie să acceptăm că ceea ce putem face este de ajuns, frumos și perfect pentru copilul nostru.”

Sursă foto: Today

Aici puteți vedea o altă imagine impresionantă: O singură imagine spune totul despre ce înseamnă să fii mamă

Nu uitați să ne dați like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa