Programul ”Cornul și laptele”. Din 2017, copiii din școli și grădinițe vor primi gratuit lactate, legume și fructe

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
laptele și cornul

Elevii din învățământul primar vor continua să primească și în 2017 alimente gratuite în timpul orelor de curs, prin intermediul programului „Cornul și laptele”, însă Guvernul a anunțat câteva modificări. Programul se va extinde și la nivelul grădinițelor, iar alimentele primite de copii vor fi: lactate, legume și fructe. 

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a anunțat că legislația pentru noul pachet alimentar este aproape finalizată, iar scopul modificărilor este acela de a oferi copiilor alimente diversificate.

„Programul acesta se va implementa din 2017. Vrem să încurajăm o alimentație sănătoasă pentru elevii claselor primare și să introducem această facilitate și la preșcolari. Totodată, vrem să sprijinim fermierii români, astfel încât vom creea cadrul legislativ prin care producătorii autohtoni de lapte, fermierii locali, să aiba prioritate în a obține contractele de distribuție în școli a fructelor, legumelor și produselor lactate. Iar marea schimbare e reprezentată de diversificarea produselor pe care le vom putea oferi copiilor. În afara de lapte, mi-aș dori să putem oferi iaurt natural și chiar brânză dulce. Iar in categoria fructelor vom putea da celor mici mere, pere, struguri, prune, piersici sau nectarine. Mai mult, introducem și componenta legumelor, morcov, ardei gras sau castravete proaspăt”, a declarat ministrul Agriculturii.

În paralel cu aceste modificări, tot de anul viitor se va implementa un proiect pilot în câteva zone din țară, unde elevii vor primi gratuit o masă caldă la școală.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa