Studiu științific: Motivele pentru care copiii născuți în luna septembrie sunt speciali

Carmen Preotesoiu, redactor
scris pe
copil toamna frunze afara

Motivele pentru care copiii născuți în luna septembrie sunt speciali. Venirea unui copil pe lume aduce multă bucurie în viața viitorilor părinți. O minune, care le luminează viața și îi dă sens. Luna septembrie, în viziunea unui studiu britanic publicat de Biroul Național de Cercetări Economice, este cea mai bună pentru ca bebelușul să vadă pentru prima oară lumea în care va trăi: copiii născuți în această lună sunt speciali, iar norocul îi va urmări toată viața. 

La școală învață foarte bine, repede și fără prea mult efort. Dacă credeți că are legătură cu venirea toamnei ori cu cine știe ce unde care se propagă prin atmosferă în acea perioadă, vă înșelați. În realitate, șansa de a fi un copil extrem de priceput într-ale școlii tine de faptul că, la intrarea în clasa I, ești mult mai copt decât ceilalți copii.

Motivele pentru care copiii născuți în luna septembrie sunt speciali. Foarte buni la sport

Tot copiii care apar pe lume în prima lună a toamnei tind să fie adevărați zei ai sportului, arată datele studiului. Masa musculară și cea osoasă tind să fie mari și de aici succesul. Dr. Gavin Sandercock, de la Centrul pentru Sport și Exerciții din Essex University argumentează: ”Mușchii lor sunt mai puternici, mai bine definiți. Copiii sunt mai activi și se implică mult mai devreme în atletism față de alți copii. Sunt extrem de vioi, de agili, iar performațele nu se lasă așteptate”.

Vitamina D le ajută psihicul

Tot ei sunt și cei care sunt ocoliți de tulburările bipolare, ce pot fi dezvoltate ulterior, ca adulți. Responsabilă de organismul și psihicul puternic cu care sunt înzestrați acesti copii pare a fi vitamina D, luată de mămici încă din perioada sarcinii. De asemenea, cercetările sugerează că bebelușii născuți în septembrie vor avea o greutate bună, vor fi puternici și nu-și vor impacienta părinții cu răceli prea dese.

Motivele pentru care copiii născuți în luna septembrie sunt speciali. Risc mai mic să intre în necazuri

O altă bucurie pe care copiii născuți în luna lui Răpciune, spun cercetatorii, o aduc părinților este că este mai puțin probabil ca aceștia să intre în necazuri. Deși sunt firi energice, dornici să întreprindă tot felul de acțiuni, curajoși și lipsiți adesea de timiditate, copiii nu par să intre în buclucuri. Nu au probleme cu legea, sunt serioși și își văd de treabă, fără însă a se izola de membrii grupului ori a fi singuratici. Pentru ei, nu pare greu nici să intre la facultate. Trec fără dificultate prin ea, iar anii petrecuți pe băncile școlii îi transformă în oameni bine pregătiți, responsabili și cu mare succes în carieră.

Oricum ar fi și oricând s-ar naște copiii noștri, important e să-i învățăm să se bucure de copilărie și ulterior, de tot ceea ce întreprind, să discearnă binele de rău și să-și facă viața frumoasă! Și mai cu seamă, să nu uite să răspândească în jur zâmbete și voie bună!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa