Vacanță cu bebeluș. 9 sfaturi ca să ai un concediu de vis

Raluca Dumitrică
vacanță cu bebeluș mamă cu copil
Vacanță cu bebeluș? Nicio problemă! Iată 9 sfaturi ca să ai parte de un concediu de vis, chiar dacă îl ai alături de tine pe cel mic.

Obişnuim să călătorim în afara ţării cu fetele noastre încă de când aveau câteva luni. Pentru că primele experienţe au fost plăcute, dar au avut şi lipsuri ce puteau fi preîntâmpinate, am început să punem în aplicare mici trucuri pentru a le transforma într-un succes deplin. Iată ce ar trebui să ştiţi şi voi dacă vă pregătiţi să plecaţi într-o vacanţă cu bebeluș:

Vacanță cu bebeluș? Iată 9 sugestii pentru ca vacanţa în străinătate alături de cel mic să fie o reuşită:

Vacanţele în străinătate sunt un prilej de entuziasm pentru părinţi, dar şi un motiv în plus de îngrijorare cu privire la modul în care cel mic va face faţă drumului şi unui mediu complet nou.

Pentru ca aceste îngrijorări să fie mult diminuate, vă sugerăm să puneţi în aplicare cele 9 sugestii utile de mai jos, care vor transforma vacanţa într-un concediu relaxant şi plăcut pentru întreaga familie!

Cărți și jucării noi

Cumpăraţi înainte de plecare câteva jucării şi cărţi cu care îl veţi surprinde pe copil în momentele în care dă semne mari de plictiseală: în mijlocul de transport, pe plajă, înainte de masă, în timp ce stă în cărucior sau în sistemul de purtare. Împachetaţi-le ca pe nişte cadouri şi veţi mari entuziasmul, lăsându-l pe cel mic să le descopere!

Respectă programul de somn al bebelușului

În funcţie de durata călătoriei şi de mijlocul de transport ales, încercaţi să vă pliaţi pe programul de somn al bebeluşului. Dacă mergeţi cu maşina, iar traseul este destul de lung, o varianta este să plecaţi noaptea, astfel încât cel mic va putea dormi pe toată perioada drumului. La o călătorie cu avionul, puteţi încerca să prindeţi un zbor când e ora de somn a bebeluşului, astfel încât călătoria aeriană să fie uşor de suportat.

Jocuri cu buline

Folosiţi pe drum o serie de mici abţibilduri sau buline colorate adezive cu care puteţi iniţia un aparent joc nesfârşit cu bebe. Lipindu-le pe haine şi pe părţi ale corpului, îl veţi face să stea atent muuuultă vreme, în încercarea de a le dezlipi şi de a le lipi din nou. Aceasta sugestie este deosebit de utilă în cazul călătoriei cu avionul.

Nu uita căruciorul

Utilizaţi un sistem de purtare sau un cărucior foarte uşor, tip umbrelă, dar care se poate lăsa complet pe spate. Veţi vedea cât de folositoare vă vor fi atunci când vreţi să mergeți în diferite zone de interes turistic, să îl adormiţi pe bebe sau să vă deplasaţi mai rapid dintr-un loc într-altul.

Ia câteva obiecte de acasă

Organizaţi în camera de hotel un colţ cât mai primitor, care să semene cu spaţiul de acasă. Acesta poate fi improvizat cu ajutorul unor jucării şi obiecte familiare celui mic, iar bebeluşul se va acomoda mai uşor în acest mod cu noul interior.

Geanta bebelușului

Nu uitaţi să aveţi mereu la îndemână o geantă a bebeluşului plină cu minuni. Pe lângă clasicele scutece şi şerveţele umede, puneţi în geanta pe care o veţi folosi şi pe drum, dar şi la fiecare ieşire, o cutiuţă cu cremă emolientă, nişte plasturi coloraţi, cartea muzicală şi jucăria preferate, o forfecuţă şi alimentul agreat şi care poate fi transportat, în cazul în care bebe e deja diversificat (fruct, iaurt).

Adăugaţi o jucărie de dentiţie, o pălăriuţă, o pătură mică şi un rând de haine de schimb, precum şi câteva punguţe în care puteţi pune scutecele folosite sau alte gunoaie, dar şi fel de fel de mărunţişuri.

Ia haine potrivite

Alegeţi să-l îmbrăcaţi pe cel mic cu haine uşor de manevrat, deloc complicate, care se pot aşeza foarte bine una peste alta, pe principiul foilor de ceapă. Astfel, veţi gestiona mult mai bine situaţiile în care copilaşului îi este cald sau frig, mai ales dacă vremea este destul de diferită de cea de acasă, se murdăreşte sau trebuie schimbat.

Protecție UV

Dacă mergeţi la mare, cumpăraţi sau împrumutaţi de la un prieten un cort cu protecţie împotriva razelor ultraviolete pe care îl puteţi instala cu uşurinţă. În el îl puteţi adăposti cu mai multă siguranţă pe bebe când acesta doarme sau se joacă.

Relaxați-vă!

Renunţaţi la stresul pe care vi se pare că-l induce tocmai rutina bebeluşului, fără a însemna o lipsă de respectare a nevoilor sale. De aceea, fiţi mai flexibili şi mai relaxaţi şi nu vă panicaţi dacă prânzul este luat în aer liber, şi nu în camera de hotel, iar pauzele de somn nu au loc în patul convenţional, ci în braţele voastre, în sistemul de purtare sau în cărucior, chiar în momentul în care dați o raită prin cea mai faimoasă piață a orașului în care vă aflați.

Vacanţă plăcută!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa