Sarcina după 35 de ani: Cum să rămâi însărcinată?

TOTUL DESPRE MAME

Multe femei din ziua de azi ajung să îşi dorească o sarcină după 35 de ani. Chiar dacă nu este întotdeauna o călătorie fără obstacole, majoritatea femeilor reușesc să conceapă un copil și după această vârstă.

Sarcina după 35 de ani: provocarea încercărilor să rămâi însărcinată

Cea mai comună cauză a scăderii fertilităţii odată cu vârsta este ovulaţia din ce în ce mai rară. Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, calitatea şi cantitatea ovulelor se diminuează. Alte motive pentru care este mai greu să concepi o sarcină după 35 de ani ar fi:

  • Infecţii sau operaţii care au provocat cicatrici ale ţesuturilor în zona trompelor uterine sau a colului uterin;
  • Endometrioză;
  • Fibroame sau tulburări uterine;
  • Împuţinarea lichidului de col uterin;
  • Probleme cronice de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat.

Pierderile de sarcină după 35 de ani se întețesc. Adesea sunt cauzate de incidența crescută a anomaliilor cromozomiale. Femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani au o şansă de 20-35% să aibă un avort spontan.

Cum îți poți spori şansele la o sarcină după 35 de ani?

Să încerci să duci la capăt o sarcină după 35 de ani poate părea o misiune complicată, dar sunt multe lucruri pe care le-ai putea face pentru a rămâne mai uşor însărcinată.

Iată aici câteva lucruri de care poți să ții cont:

  • Stabileşte-ţi o programare la medic. Ați putea revizui împreună istoricul tău medical, medicaţia pe care o iei, precum şi stilul de viaţă per ansamblu. Aceste lucruri îţi oferă posibilitatea să îi spui medicului orice grijă ai avea în privinţa conceperii unui copil.
  • Femeilor de peste 35 de ani le este mai greu să rămână gravide. Media de timp necesar unui cuplu de peste 35 de ani să conceapă este de 1-2 ani. Aşadar, încearcă să rămâi optimistă dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată imediat.
  • O femeie santoasă din punct de vedere fizic, mental şi emoţional are şanse mai mari să conceapă. Alcoolul, țigările şi cofeina afectează negativ fertilitatea. Supraponderabilitatea sau subponderabilitatea pot, de asemenea, să dăuneze funcţionarii normale a sistemului endocrin.
  • A-ţi observa semnele de fertilitate îţi poate spune multe despre corpul tău. A ţine o evidenţă a temperaturii bazale şi a mucusului cervical îţi poate arăta când este perioada cea mai potrivită pentru a avea relaţii sexuale cu scopul de a rămâne însărcinată. Aceste semne de fertilitate îţi pot arăta şi regularitatea ovulaţiei. Să fii familiarizată cu propria-ţi fertilitate te poate ajuta să discerni când şi dacă apar simptome de sarcină.
  • Ia în considerare procurarea unui test de fertilitate pentru acasă. Există numeroase variante pe care le-ai putea găsi la farmacie şi care să îţi indice amănunte despre fertilitatea unei femei sau a unui bărbat. Acest tip de test oferă linişte sufletească acelor cupluri care se străduie să aibă un copil.
  • Discută cu medicul tău despre momentul oportun în care trebuie să iei legătura cu un specialist în infertilitate.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa