Femeile la menopauză vor putea face copii printr-o procedură nouă, disponibilă în țară

Femeile la menopauză care își doresc urmași vor avea șansa de a fi tratate chiar în România printr-o procedură nouă, care se folosește doar în Grecia, Spania și Marea Britanie

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

sau
Înscrie-te cu Facebook

Menopauza precoce, rezerva ovariană scăzută, problemele endometrului sunt trei dintre cauzele principale ale infertilității la femei. Dacă până acum aceste diagnostice puteau însemna și un capăt de drum pentru femeile care-și doreau un copil, pentru acestea a apărut o nouă speranță de a-și vedea visul împlinit. Cu opt luni în urmă a fost implementată, la nivel global, o noua procedură, PRP,  care permite extragerea anumitor celule din sânge, prelucrarea acestora si injectarea apoi fie in ovare, care încep să producă din nou material genetic, fie in endometru, care se poate îngroșa suficient cât să poată permite implantarea embrionului.

Practicată în acest moment în doar câteva țări, printre care Grecia, Spania și Marea Britanie, procedura revoluționară va fi implementată în premieră națională în România, în clinica Genesis Athens din București.

În Grecia, deja am realizat cu succes această procedură, avem rezultate foarte bune, femei de 4 ani la menopauză care acum sunt gravide. Începem și în România și sperăm să avem și aici rezultate cel puțin la fel de bune ca în Grecia”, a precizat prof. dr. Konstantinos Pantos, prezent la București tocmai pentru lansarea procedurii PRP.

Konstantinos Pantos, Director al clinicii Genesis Athens, este Doctor în Ginecologie al Universității din Atena, are la activ multiple reusite in domeniul fertilizării in vitro și este denumit “părintele celor 40.000 de copii”, luând în considerare numărul copiilor născuți în toată lumea cu ajutorul tehnicilor de la clinica Genesis Athens.

Servicii de top și în România

„Ne bucurăm că avem ocazia, în premieră în România, să efectuăm această procedură revoluționară, care, cu siguranță, va schimba destinele multor familii. Este o șansă în plus pentru cei care nu mai aveau nici o speranță că vor avea copii. Și este o dovadă că în România se pot oferi servicii medicale de top”, a spus  dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.  

RecomandăriAndreas Vythoulkas este absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis Athens, sub directa coordonare a doctorului Pantos. A dobândit expertiză și compentențe în probleme de infertilitate și, implicit, în domeniul tehnicilor de reproducere umană asistată. Deține statutul de membru al Societății Elene de Obstetrică și Ginecologie și al Federației de Medicină Fetală din Londra.

 

 

 

 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCopiii sunt invitați pe tărâmul magic din Wonderland
Articolul următorSemnele pubertății la fete și băieți. 10 manifestări și sfaturi utile
Vreme de 15 ani am scris despre sănătate, în special în presa scrisă, în reviste lunare de sănătate și am coordonat echipe de jurnaliști. Din 2014, am derulat proiecte în diverse ONG-uri, tot în domeniul sănătătii în special și am început să scriu Freelancer: pentru site-uri din Marea Britanie – www.mosaicscience.com sau thecancerblog.net sau românești – www.totuldespremame.ro, www.historia.ro. Din 2003, am devenit mamă: mai întâi de fată - Iulia, apoi din 2007, și mamă de băiat - Ștefan. Experiențele trăite profesional, în anii petrecuți în presă, și personal, cu cei doi copii total diferiți ca personalitate, le transform din când în când în texte, pe care le public pe www.totuldespremame.ro sau pe https://getaroman.wordpress.com