Mituri despre conceperea unui copil

Ramona Dinescu
conceperea unui copil

Conceperea unui copil, în medie, în cazul celor mai multe dintre cupluri durează undeva la 10 luni. Din acest motiv, am alcătuit o listă cu 10 dintre cele mai întâlnite mituri legate de acest subiect.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică ginecologie, consideră că sexul predestinat conceperii unui copil nu este neapărat cel mai bun și îi poate afecta pe ambii parteneri. De aceea, încercați să înlocuiți acea experiență sistematizată, sub presiune, cu una distractivă, relaxată. Însă, înainte de toate, nu mai luați în seamă toate miturile legate de conceperea unui copil pentru că cele mai multe dintre ele sunt doar mituri. Iată topul acestora:

Mitul 1 legat de conceperea unui copil: Mersul pe bicicletă afectează calitatea spermei

Unui dintre cei mai buni cicliști de performanță, Lance Armstrong, a conceput doi copii având cancer la testicule, motiv pentru care această afirmație poate fi total neadevărată. Și, mai mult ca sigur, partenerul tău nu pedalează pe bicicletă mai mulți kilometrii decât a făcut-o Armstrong numai în sesiunile sale de antrenament de-a lungul vieții. Atenție, însă, la echipament. Acei pantaloni din lycra ar trebui purtați numai de către sportivii de performanță.

Mitul 2 legat de conceperea unui copil: Pozițiile sexuale determină sexul copilului

Să recunoaștem, șansele de a avea un băiat sau o fată sunt de 50% în oricare poziție. Așa că alege-le pe acelea care te fac să te simți bine.

Mitul 3 legat de conceperea unui copil: Nu este esențial orgasmul femeii

Poate dintr-un anumit punct de vedere al fertilității, este adevărată această afirmație. Însă dacă crezi acest lucru în celelalte puncta de vedere, este greu de imaginat cum ați stat împreună până acum.

Mitul 4 legat de conceperea unui copil: pantalonii strâmți afectează fertilitatea

Nu toți pantalonii strâmți au rolul de a-l face pe partenerul tău să tragă cu gloanțe oarbe, însă există un adevăr în această afirmație. Mai exact, lenjeria intimă foarte strâmtă poate avea un impact asupra fertilității. De aceea, cel puțin o perioadă, nu ar strica să-și schimbe garderoba intima cu niște boxeri.

Mitul 5 legat de conceperea unui copil: dacă iei anticoncepționale, nu poți rămâne însărcinată

Este posibil să rămâi însărcinată luând anticoncepționale, însă în 99% la dintre cazuri, afirmația este adevărată.

Mitul 6 legat de conceperea unui copil: masturbarea reduce șansele de a concepe un copil

Este adevărată această afirmație dacă masturbarea se face în privat și având în vedere că sperma nu are picioare.

Mitul 7 legat de conceperea unui copil: după actul sexual, dacă stai cu capul în jos și picioarele în sus, ai mai multe șanse să rămâi însărcinată

Ideea pentru care faci asta este aceea de a crește șansele spermatozoizilor să alunece mai ușor și mai repede pentru a întâlni ovulul. Însă, chiar nu este necesară această poziție, căci nu ești liliac.

Mitul 8 legat de conceperea unui copil: Nu poți rămâne însărcinată în afara ferestrei de ovulație

Este de fapt adevărat, dar poți încerca, măcar și pentru distracție.

Mitul 9 legat de conceperea unui copil: rămâi mai ușor însărcinată a doua oară

Această afirmație din orice punct de vedere nu este deloc adevărată. Dacă ați mai făcut un copil, șansele de fertilitate scad odată cu trecerea timpului, iar lucrurile se schimbă mult de la o situație la alta. Voi sunteți alții, iar a doua experiență va fi unică.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa