- Totul Despre Mame

Răspunde la: Incaltaminte ortopedica-unde gasesc?

#122369

madalina08
Participant

Buna,

Imi pare rau ca vad atat de tarziu intrebarea ta. Nu stiu in ce stadiu esti acum cu fetita, daca ai gasit sau nu incaltaminte ortopedica si daca poarta deja. Mi-am facut cont si am tinut neaparat sa raspund topicului tau pentru ca am trecut prin asa ceva. Am citit foarte mult pe tema asta si am fost si la diversi medici, fiecare cu viziunea lui si majoritatea au recomandat tot incaltaminte ortopedica.

Concluzia la care am ajuns eu si pentru care ma felicit (fetita mea are 2 ani si 2 luni acum) si pe care mi-au recomandat si 2 medici foarte buni ortopezi pediatri este: NU incaltaminte ortopedica pentru acest diagnostic, ci incaltaminte cat mai usoara si moale, fara talonete si fara caramb. In plus, cat mai mult mers descult in special pe suprafete denivelate naturale (nisip, gazon, pietris, pamant). Astfel, piciorul este lasat sa se formeze natural.

In plus, pot sa iti spun din experienta unei colege ca ghetutele ortopedice fac mai mult rau decat bine. Fetita ei, acum de 12 ani, are probleme din cauza purtarii unor astfel de incaltari pe toata durata copilariei.

Te rog, daca vrei mai multe informatii si specializate, sa incerci sa ajungi la dr. Alexandru Thiery sau la dr. Raluca Damean de la Regina Maria – ii recomand!

O zi buna,
Madalina

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI