- Totul Despre Mame

Răspunde la: Imi este teama de nastere! Va rog ajutor

#131860

Mihaela Nagăl
Participant

Buna Monica,
Eu am nascut natural acum 3 saptamani si vreau sa-ti spun ca nu trebuie sa-ti faci griji.
Desi multa lume ma indemna spre cezariana datorita varstei (am 31 de ani si a fost prima nastere), nici nu-mi inchipuiam sa nasc altfel decat natural. In toate saptamanile de sarcina corpul tau s-a pregatit pentru asta, dar, foarte mult conteaza si psihicul. Trebuie sa gandesti pozitiv si sa nu-ti fie teama. Copilul tau e astfel dezvoltat incat sa se potriveasca perfect corpului tau, si sa poti sa-l nasti fara probleme.
Gandeste-te, de exemplu, la un concurs de nivel mondial de alergare. Poate ca nu toti concurentii sunt la fel de bine pregatiti, dar cel putin 5 din ei sunt la acelasi nivel de forma fizica – adica maxima. Stii cine o sa castige concursul? Cel mai bine pregatit psihic dintre ei. De asta nu trebuie sa-ti fie teama. In fond – e modul natural de supravietuire a speciei, e ceva ce femeile au facut din cele mai vechi timpuri, si, acum mai mult ca niciodata, e ceva sigur.
Probabil nimeni nu ti-a spus asta, dar contractiile de expulzie nu dor. Nasterea in sine nu e atat de dificila, insa travaliul poate fi. Iar, ca sa eviti asta, trebuie sa te concentrezi si sa urmezi sfaturile moasei. De asta conteaza atat de mult sa nu te pierzi. Eu eram atat de relaxata ca atipeam intre contractii. Nu am avut un travaliu dificil – in 5 ore am nascut.
Bafta! si nu uita sa respiri adanc si rar.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI